Kanapki z chlebka warzywnego bez glutenu

Kanapki z piekarnika to nasza największa słabość ? A jeśli powiemy Ci, że w najnowszym przepisie nie użyliśmy grama chleba? Z pewnością zaczniesz się zastanawiać, jak to w ogóle jest możliwe? Otóż, jest. A wszystko to za sprawą warzyw, które w tym przypadku stały się bazą pysznych i kolorowych kanapek bez glutenu.

Obrazek
Pyszności

Nasze warzywa nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 3 szt. ziemniaki
  2. 2 szt. marchewki
  3. 1 szt. cebula
  4. 5 szt. jajka
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 150 g serek ziolowy
  8. 3 plastry ser żółty
  9. 3 plastry szynka drobiowa
  10. 1 pęczek natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Przygotowanie warzywnych kanapek rozpocznij od zoodlowania ziemniaków i marchewek.

Obrazek

2. Następnie umieść warzywa w mikrofalówce na 4 minuty.

Obrazek

3. Po czym dodaj do miski: jajka, cebulę, pietruszkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Warzywną zapiekankę podziel na 6 części.

Obrazek

5. Na połowie elementów rozsmaruj serek ziołowy i ułóż szynkę oraz ser. Przykryj drugą częścią zapiekanki.

Obrazek

6. I pyszne kanapki prosto z piekarnika są już gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej