PrzepisŚniadaniePudding ryżowy

Pudding ryżowy

Pudding ryżowy
Pyszności

04.04.2018 17:00, aktual.: 06.04.2018 15:09

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciagu dnia, dlatego nigdy nie powinniśmy o nim zapominać. Dziś pokażemy Wam przepis na pyszny pudding ryżowy, który sprawdzi się w tej roli doskonale :) Genialną recepturą na smaczne danie podzieliła się z nami restauracja Juice Press People z Warszawy.

Mamy też dobrą wiadomość dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu, a chciałyby skosztować prezentowanych pyszności. Istnieje taka możliwość, a wszystko to za sprawą oferty Uber Eats. Szczegóły znajdziecie tutaj.

Składniki:

  1. 1,5 szkl. ryż
  2. 1,5 szkl. woda
  3. 1 szkl. wiśnie z sokiem
  4. 2 szkl. mleko migdałowe
  5. 1/2 łyżeczki ekstrakt z wanilii
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta cukier kokosowy
  8. 1/2 szkl. orzechy laskowe posiekane
  9. 1 łyżka czekolada pokrojona w kostkę
Sposób przygotowania:

1. Do garnka wsyp ryż i dodaj wodę. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Obraz

2. W międzyczasie zblenduj szklankę wiśni z sokiem. Po 20 minutach dodaj je do ugotowanego ryżu i dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Jako kolejny składnik dodaj mleko migdałowe.

Obraz

4. Następnie użyj ekstraktu z wanilii.

Obraz

5. Na samym końcu dodaj sól i cukier kokosowy. Gotuj wszystkie składniki przez 5 minut.

Obraz

6. Przelej powstałą mieszankę do miseczki. Dodaj kilka wiśni, posiekane orzechy laskowe oraz czekoladę. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także