Sałatka bogini to sekret urody Jennifer Aniston. Nie można się od niej oderwać

Jennifer Aniston niedawno skończyła 55 lat, a mimo to wciąż zachwyca swoją urodą. Okazuje się, że sekretem jej nienagannej sylwetki jest sałatka, którą je codziennie od prawie 30 lat. Poznaj przepis na sałatkę bogini. To bomba pełna antyoksydantów.

Sałatka bogini to zeszłoroczny hit z Tik Toka.Sałatka bogini to zeszłoroczny hit z Tik Toka.
Źródło zdjęć: © Getty Images | Lauri Patterson

Tik Tok wylansował wiele trendów, również tych kulinarnych. W ubiegłym roku platforma została zdominowana przez przepis na sałatkę bogini, którą zajadają się hollywoodzkie gwiazdy, m.in. Jennifer Aniston.

Sałatka bogini jest zdrowa i pożywna. Składa się z samych zielonych warzyw. To źródło antyoksydantów, które spowalniają procesy starzenia. Mają wpływ na organizm, a także na skórę i paznokcie. Jedz ją codziennie, a cera stanie się gładka i promienna, a boczki odejdą w niepamięć.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Beza Pavlova z mandarynkami. Pozwól sobie na odrobinę luksusu

Sałatka bogini to hit Tik Toka. Jedzą ją gwiazdy Hollywood

Kapusta, kalarepa, szczypior, brokuły, sałata, ogórek i awokado to należą do grupy warzyw zielonych. Swój wyjątkowy kolor zawdzięczają chlorofilowi. To substancja, która bierze udział w procesie fotosyntezy. To jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Chlorofil działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo i detoksykująco. Spożywany regularnie spowalnia procesy starzenia, w tym także starzenia się skóry.

Sałatka bogini składa się wyłącznie z zielonych warzyw. To prawdziwa bomba antyoksydantów. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a przy tym niezwykle chrupiąca. Nie można przejść obok niej obojętnie. W internecie krąży kilkanaście wersji sałatki bogini, jednak tak dobrej jeszcze nie jadłeś. Sekretem jej smaku jest kremowy sos, w którym nie ma ani grama tłuszczu czy produktów odzwierzęcych.

Sałatka bogini — przepis

Składniki:

  • garść szpinaku,
  • 2 małe ząbki czosnku,
  • pół szalotki,
  • garść nerkowców,
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • 4 łyżki płatków drożdżowych,
  • pół główki malej kapusty,
  • pęczek szczypioru,
  • ogórek.

Przygotowanie:

  1. W wysokiej misce umieść szpinak, szalotkę, czosnek, nerkowce, sok z cytryny, sól, pieprz i płatki drożdżowe. Całość zblenduj na gładką, kremową masę.
  2. Kapustę umyj i poszatkuj najdrobniej, jak potrafisz.
  3. Ogórka umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Szczypior umyj, osusz i posiekaj.
  5. Wszystkie warzywa umieść w misce i polej je sosem. Wymieszaj je ze sobą aż do połączenia się wszystkich składników.
  6. Jedz bez wyrzutów sumienia. Na zdrowie!



Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀