Sałatka bogini to sekret urody Jennifer Aniston. Nie można się od niej oderwać
Jennifer Aniston niedawno skończyła 55 lat, a mimo to wciąż zachwyca swoją urodą. Okazuje się, że sekretem jej nienagannej sylwetki jest sałatka, którą je codziennie od prawie 30 lat. Poznaj przepis na sałatkę bogini. To bomba pełna antyoksydantów.
05.05.2024 | aktual.: 05.05.2024 16:35
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Tik Tok wylansował wiele trendów, również tych kulinarnych. W ubiegłym roku platforma została zdominowana przez przepis na sałatkę bogini, którą zajadają się hollywoodzkie gwiazdy, m.in. Jennifer Aniston.
Sałatka bogini jest zdrowa i pożywna. Składa się z samych zielonych warzyw. To źródło antyoksydantów, które spowalniają procesy starzenia. Mają wpływ na organizm, a także na skórę i paznokcie. Jedz ją codziennie, a cera stanie się gładka i promienna, a boczki odejdą w niepamięć.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Sałatka bogini to hit Tik Toka. Jedzą ją gwiazdy Hollywood
Kapusta, kalarepa, szczypior, brokuły, sałata, ogórek i awokado to należą do grupy warzyw zielonych. Swój wyjątkowy kolor zawdzięczają chlorofilowi. To substancja, która bierze udział w procesie fotosyntezy. To jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Chlorofil działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo i detoksykująco. Spożywany regularnie spowalnia procesy starzenia, w tym także starzenia się skóry.
Sałatka bogini składa się wyłącznie z zielonych warzyw. To prawdziwa bomba antyoksydantów. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a przy tym niezwykle chrupiąca. Nie można przejść obok niej obojętnie. W internecie krąży kilkanaście wersji sałatki bogini, jednak tak dobrej jeszcze nie jadłeś. Sekretem jej smaku jest kremowy sos, w którym nie ma ani grama tłuszczu czy produktów odzwierzęcych.
Sałatka bogini — przepis
Składniki:
- garść szpinaku,
- 2 małe ząbki czosnku,
- pół szalotki,
- garść nerkowców,
- łyżka soku z cytryny,
- sól,
- pieprz,
- 4 łyżki płatków drożdżowych,
- pół główki malej kapusty,
- pęczek szczypioru,
- ogórek.
Przygotowanie:
- W wysokiej misce umieść szpinak, szalotkę, czosnek, nerkowce, sok z cytryny, sól, pieprz i płatki drożdżowe. Całość zblenduj na gładką, kremową masę.
- Kapustę umyj i poszatkuj najdrobniej, jak potrafisz.
- Ogórka umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
- Szczypior umyj, osusz i posiekaj.
- Wszystkie warzywa umieść w misce i polej je sosem. Wymieszaj je ze sobą aż do połączenia się wszystkich składników.
- Jedz bez wyrzutów sumienia. Na zdrowie!