Shakshuka z zoodlowaną cukinią

Shakshuka z zoodlowaną cukinią totalnie zawróciła nam w głowie. Nie dość, że całe danie przygotujesz na jednej patelni, to jeszcze zrobisz to w mgnieniu oka! Takie kombinacje lubimy najbardziej, a Ty?

Obrazek
Pyszności

Nasza cukinia nabrała ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 4 łyżki olej roślinny
  2. 1 szt. cebula
  3. 1/2 szt. cukinia
  4. 4 szt. jajka
  5. 2 łyżeczki koncentrat pomidorowy
  6. 1 szt. czerwona papryka
  7. 800 g pomidory krojone
  8. 1-2 ząbki czosnek
  9. 1 łyżka słodka papryka
  10. 1 łyżeczka kmin rzymski
  11. 1 łyżka suszone oregano
  12. 1,5 łyżeczki sól
  13. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.

Obrazek

2. Następnie dodaj krojone pomidory, koncentrat pomidorowy i czosnek.

Obrazek

3. Nie zapomnij także o przyprawach. Na Twojej patelni powinny znaleźć się: słodka papryka, suszone oregano oraz kmin rzymski.

Obrazek
Przygotowanie shakshuki - Pyszności

4. Czas dodać cukinię. Aby nadać jej ciekawych kształtów użyj Zoodlera. Następnie stwórz z warzywa gniazdka.

Obrazek

5. Dodaj po jajku i dopraw solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

Obrazek

6. I to wszystko. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Ten przepis zajmuje tyle ile gotuje się makaron. Ekspresowy włoski obiad, idealny na leniwe dni
Ten przepis zajmuje tyle ile gotuje się makaron. Ekspresowy włoski obiad, idealny na leniwe dni
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Jedni ją kochają, inni wzdrygają się na samą myśl. Tej świątecznej zupy musisz spróbować
Jedni ją kochają, inni wzdrygają się na samą myśl. Tej świątecznej zupy musisz spróbować
Może zastąpić jarzynową. Sprawdź, jak zrobić sałatkę milionera
Może zastąpić jarzynową. Sprawdź, jak zrobić sałatkę milionera
Zamiast barszczu czy grzybowej, gotuję postny rosół. Rodzina kręci nosem, ale po pierwszej łyżce każdy chwali
Zamiast barszczu czy grzybowej, gotuję postny rosół. Rodzina kręci nosem, ale po pierwszej łyżce każdy chwali
Zamiast gotować w kompocie, dodaję do pierogów. Dzieci zajadają jak szalone
Zamiast gotować w kompocie, dodaję do pierogów. Dzieci zajadają jak szalone
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇