To koniec Ani Starmach w "MasterChefie". Zastąpi ją jeden z najlepszych kucharzy świata

Anna Starmach to jedna z jurorek programu "Masterchef", jednego z najpopularniejszych kulinarnych show w Polsce. Za pośrednictwem Instagrama poinformowała, że rezygnuje udziału w programie. "Poczułam, że właśnie TERAZ jest ten moment" - czytamy w poście. Kto zastąpi jurorkę?

Ania Starmach odchodzi z "Masterchefa".Ania Starmach odchodzi z "Masterchefa".
Źródło zdjęć: © Instagram | Ania Starmach, ania_starmach

"Masterchef" to jeden z najpopularniejszych programów kulinarnych, który emitowany jest w 60 krajach na całym świecie. Polacy doczekali się swojej wersji "Masterchefa" w 2012 roku. W jury zasiadły takie osobistości jak Magda Gessler, Michel Moron czy Ania Starmach, która za pośrednictwem mediów społecznościowych poinformowała, że odchodzi z programu. "Zamierzam skupić się na realizacji mojego wielkiego marzenia, o którym myślę od lat" - wyjaśnia.

Ania Starmach odchodzi z "Masterchefa"

Ania Starmach jest kucharką, blogerką i autorką książek kucharskich. Swoją karierę telewizyjną rozpoczęła w 2010 roku, wygrywając program "Gotuj o wszystko". Po zakończonym programie prowadziła program "Pyszne 25" oraz audycję "Zdrowego dnia!" w RFM Classic. W 2012 roku zasiadła w jury polskiej edycji programu "Masterchef" razem z Michelem Moronem i Magdą Gessler. W jednym ze swoim ostatnich postów poinformowała, że odchodzi z programu.

"Poczułam, że właśnie TERAZ jest ten moment. Zamierzam skupić się na realizacji mojego wielkiego marzenia, o którym myślę od lat – tj. otwarciu własnego miejsca w moim ukochanym Krakowie. Jestem absolwentką francuskiej szkoły Le Cordon Blue i kiedy wyjeżdżałam do Paryża, byłam pewna, że po powrocie otworzę własną restaurację" - czytamy w poście.

Jurorka jest absolwentką prestiżowej szkoły Le Cordon Blue i ukończyła staż w słynnej paryskiej restauracji Lameloise. W opublikowanym przez siebie poście ogłosiła, że planuje otworzyć własną restaurację i dlatego odchodzi z programu.

"To nie oznacza, że znikam z mediów. W dalszym ciągu będziecie mieli ze mną kontakt w mediach społecznościowych oraz spotkamy się chociażby w Dzień Dobry TVN." - wyjaśnia.

Kto zastąpi Anię Starmach?

Pierwsza edycja polskiego "Masterchefa" została wyemitowana w 2012 roku. Od początku istnienia programu w jury zasiadała Ania Starmach, Magda Gessler i Michele Morone. W 12 edycji programu do jury dołączył także Tomasz Jakubiak, jednak nie pojawi się on w kolejnej edycji programu. Kto zastąpi jurorów? Przemysław Klima, jeden ze 100 najlepszych kucharzy świata według rankingu The Best Chefs Award, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin. Informacja została potwierdzona przez TVN.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil