Magda Gessler nie owija w bawełnę. Wprost mówi, ile płaci się za udział w "Kuchennych rewolucjach"

Znana kucharka i restauratorka, Magda Gessler, utrzymuje stały kontakt ze swoimi fanami, zarówno poprzez swoje wystąpienia w telewizji, jak i za pośrednictwem mediów społecznościowych. W jednym z takich interakcji z fanami, podczas sesji Q&A (pytania i odpowiedzi) na Instagramie, Gessler ujawniła kilka ciekawych szczegółów dotyczących słynnej produkcji TVN-u, "Kuchennych Rewolucji".

Magda Gessler w programie "Kuchenne rewolucje", fot. YouTube/TVNMagda Gessler w programie "Kuchenne rewolucje", fot. YouTube/TVN
Źródło zdjęć: © YouTube
Marcin Michałowski

"Kuchenne Rewolucje" to program, który cieszy się niezmiennie ogromną popularnością wśród telewidzów - jak świadczy o tym aż 26 nagranych i wyemitowanych sezonów. Jego prowadząca, Magda Gessler, stała się w tym czasie jedną z najbardziej rozpoznawalnych twarzy polskiego świata kulinarnego. Jej charakterystyczna postawa i kontrowersyjne decyzje przyciągają zarówno wielu wielbicieli, jak i antyfanów, co tylko podkreśla jej unikalność.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Są tu miłośnicy czekolady? Jeśli tak, to ciasto powstało właśnie z myślą o was

Magda Gessler kocha media społecznościowe

Poza prowadzeniem programu, Gessler aktywnie korzysta z mediów społecznościowych, gdzie dzieli się fragmentami swojego życia zawodowego i prywatnego. Właśnie podczas jednej z takich sesji Q&A na Instagramie, Gessler odpowiedziała na pytanie, które od dawna nurtowało jej fanów: kto pokrywa koszty remontów restauracji, które odbywają się w ramach "Kuchennych Rewolucji"?

Czy za udział w "Kuchennych rewolucjach" się płaci?

W sieci krążyły od dawna plotki, że udział w programie jest płatny, co wydawało się logiczne, biorąc pod uwagę, że jest to ogromna reklama dla restauracji. Gessler postanowiła jednak raz na zawsze rozwiać te wątpliwości. Podczas sesji Q&A na Instagramie, poinformowała, że "Kuchenne Rewolucje" i związane z nimi remonty restauracji są w pełni finansowane przez TVN. Oznacza to, że bohaterowie show nic nie płacą za udział w programie.

Gessler podzieliła się również kilkoma innymi szczegółami dotyczącymi programu. Zdradziła, że miejsce, do którego udaje się w danym odcinku, jest dla niej zawsze niespodzianką. Co więcej, wszystko, co dzieje się później, jest wyłącznie efektem jej autorskiej i niekonsultowanej z nikim inwencji twórczej.

"Cała koncepcja gastronomiczna, wystrój, menu, zmiana nazwy to wyłącznie mój pomysł, poparty wieloletnim doświadczeniem" - napisała Gessler na swoim Instagramie.

To wyjaśnienie nie było dla nas zaskoczeniem. Charakter i specyfika Magdy Gessler są jednymi z największych atutów "Kuchennych Rewolucji". Gdyby ktoś inny zaczął ingerować w jej decyzje, fani programu z pewnością szybko by to zauważyli.

Wybrane dla Ciebie
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
Zamiast stać przy patelni wsadzam do piekarnika i gotowe. Te fińskie naleśniki szybko zastąpią ci zwykłe
Zamiast stać przy patelni wsadzam do piekarnika i gotowe. Te fińskie naleśniki szybko zastąpią ci zwykłe
Często piję go wieczorem. Zasypiam bez problemu i nie wybudzam się w nocy
Często piję go wieczorem. Zasypiam bez problemu i nie wybudzam się w nocy
W Polsce mało znane. Podam je w Wigilię, bo nie mają ości i nie trzeba ich filetować, a goście będą zaskoczeni daniem
W Polsce mało znane. Podam je w Wigilię, bo nie mają ości i nie trzeba ich filetować, a goście będą zaskoczeni daniem
Dolałam do ciasta na pierogi zamiast wody. Było sprężyste, delikatne, ale nie rwało się i nie rozklejało
Dolałam do ciasta na pierogi zamiast wody. Było sprężyste, delikatne, ale nie rwało się i nie rozklejało
Dodaj do owsianki. Takie śniadanie obniża cholesterol i zapobiega skokom cukru
Dodaj do owsianki. Takie śniadanie obniża cholesterol i zapobiega skokom cukru
Prawie nikt nie je tego mięsa, a jest zdrowsze od kurczaka. Chude i zawiera sporo białka
Prawie nikt nie je tego mięsa, a jest zdrowsze od kurczaka. Chude i zawiera sporo białka
Podsmażam i dodaję do mielonych. Teściowa od razu podchwyciła ten patent
Podsmażam i dodaję do mielonych. Teściowa od razu podchwyciła ten patent
Bez grzybów i kapusty. Babcia najpierw krzyczała, potem zachwalała moje uszka
Bez grzybów i kapusty. Babcia najpierw krzyczała, potem zachwalała moje uszka
Koreańczyk spróbował zupę gulaszową. Jego mina i gest na koniec robią furorę
Koreańczyk spróbował zupę gulaszową. Jego mina i gest na koniec robią furorę
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇