Skończyły Ci się pomysły na pyszne śniadanie dla całej rodziny? Nasze tostowe muffiny sprawdzą się w tej roli doskonale!
Pyszności
Składniki:
Główne składniki
6 plastrów boczek
6 kromek chleb tostowy
6 szt jajka
2 łyżki szczypiorek posiekany
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1,5 szkl. szpinak świeży
Masło ziołowe
1 łyżka posiekana natka pietruszki
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
30 g masło
1 ząbek czosnek
1/3 szkl starty parmezan
Sposób przygotowania:
1. Na patelni podsmaż boczek.
2. Następnie przygotuj szpinak, podsmażając go na patelni z masłem i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
3. Czas przygotować masło ziołowe. W tym celu połącz: masło, czosnek, parmezan, pietruszkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
4. Na chlebie rozprowadź masło ziołowe i umieść w formie do pieczenia.
5. Dodaj podsmażony boczek, przygotowany szpinak i jajka. Następnie wstaw do piekarnika na ok. 10 minut, temp. 170 stopni Celsjusza. Posyp posiekanym szczypiorkiem.