PrzepisŚniadanieTostowe muffiny śniadaniowe

Tostowe muffiny śniadaniowe

Skończyły Ci się pomysły na pyszne śniadanie dla całej rodziny? Nasze tostowe muffiny sprawdzą się w tej roli doskonale!

Tostowe muffiny śniadaniowe
Pyszności

Składniki:

Główne składniki

  1. 6 plastrów boczek
  2. 6 kromek chleb tostowy
  3. 6 szt jajka
  4. 2 łyżki szczypiorek posiekany
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1,5 szkl. szpinak świeży

Masło ziołowe

  1. 1 łyżka posiekana natka pietruszki
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 30 g masło
  5. 1 ząbek czosnek
  6. 1/3 szkl starty parmezan

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż boczek.

Obraz

2. Następnie przygotuj szpinak, podsmażając go na patelni z masłem i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

3. Czas przygotować masło ziołowe. W tym celu połącz: masło, czosnek, parmezan, pietruszkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Na chlebie rozprowadź masło ziołowe i umieść w formie do pieczenia.

Obraz

5. Dodaj podsmażony boczek, przygotowany szpinak i jajka. Następnie wstaw do piekarnika na ok. 10 minut, temp. 170 stopni Celsjusza. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie