PrzepisWielkanocna biała kiełbasa zapiekana w piwie
Wielkanocna biała kiełbasa zapiekana w piwie
Ten przepis na wielkanocną białą kiełbasę jest tak prosty i tak wspaniały w smaku, że jak raz spróbujesz, już zawsze będziesz ją jeść przygotowaną właśnie w ten sposób!
Pyszności
25.03.2021 | aktual.: 29.03.2021 11:36
Składniki:
1,5 kg biała kiełbasa
4 szt. cebula duża
1 szkl. jasne piwo
olej do smażenia
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1. Pokrój cebulę na mniejsze kawałki.
2. Każdą kiełbaskę obsmaż na patelni.
3. Następnie ułóż je w formie do pieczenia, po czym ponakłuwaj widelcem.
4. Czas przygotować cebulę na patelni. W tym celu duś ją z dodatkiem soli. Kiedy cebula będzie miękka i złocista, zwiększ płomień pod patelnią i zalej całe danie piwem. Zostaw na ogniu ok. 3-5 minut, co chwilę mieszając.
5. Tak przygotowaną mieszanką umieść na kiełbaskach i wstaw całość do piekarnika na godzinę (180 stopni Celsjusza).