PrzepisŚniadanieZapiekane bułeczki z camembertem i boczkiem. Pomysł na śniadanie na ciepło

Zapiekane bułeczki z camembertem i boczkiem. Pomysł na śniadanie na ciepło

Zapiekane bułeczki z camembertem i boczkiem. Pomysł na śniadanie na ciepło
Pyszności

19.03.2022 16:30

Z tym mega szybkim i pomysłowym przepisem wyczarujesz genialne bułeczki z camembertem i boczkiem w pieczonej wersji jeszcze dziś. Jak je przygotować i jak długo piec? Cała instrukcja czeka poniżej!

Pomysł na ciekawe śniadanie

Znudziło Ci się standardowe śniadanie, ale nie masz żadnych ciekawych pomysłów na kreatywne posiłki? Twoi bliscy zaczęli narzekać, że nie chcą jeść na okrągło oklepanej jajecznicy lub nudnych kanapek? Jeśli na którekolwiek z powyższych pytań odpowiedziałaś twierdzącą, mamy coś, co na pewno Ci się spodoba. Nasze zapiekane bułeczki z genialnym serem camembertem i boczkiem w marynacie z syropu klonowego spiszą się w tej roli idealnie.

Co więcej, przygotowanie całego posiłku zajmie Ci góra 15 minut, a potrzebne składniki bez problemu znajdziesz w swojej kuchni. Chyba nie musimy dodawać nic więcej, przechodzimy do przepisu!

Dzisiejsze śniadanie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki

  1. 2 bułki
  2. 1 ser camembert
  3. 6 plastrów boczku
  4. 1/4 szklanki syropu klonowego
  5. 4 łyżki brązowego cukru
  6. 1/4 roztopionego masła
  7. 6 łyżek posiekanej pietruszki
  8. 1 szczypta soli
  9. 1 szczypta pieprzu

Pocięcie bułek w szachownicę

Pracę nad dzisiejszym przepisem rozpocznij od pocięcia bułek, które już za moment będziemy faszerować.

W tym celu ustaw na blacie kuchennym deskę do krojenia. Następnie umieść na środku bułki. Teraz przy pomocy małego nożyka ponacinaj pieczywo w taki sposób, aby powstały w nim małe przegródki, między którymi ułożymy nasze dodatki.

Obraz

W rezultacie powinnaś otrzymać efekt szachownicy. Przed przejściem do kolejnego etapu pracy nad przepisem, koniecznie sprawdź czy nacięcia w bułkach są wystarczająco głębokie. W razie potrzeby dotnij pieczywo.

Przygotowanie składników

Następnie przygotuj pozostałe składniki.

Na początek potnij na mniejsze kawałki ser camembert oraz plastry boczku. Mięso przesyp do miski i połącz je z syropem klonowym oraz brązowym cukrem. Składniki wymieszaj dokładnie przy pomocy zwykłej łyżki stołowej lub kuchennej łopatki.

Obraz

Na blacie kuchennym umieść ponownie pieczywo. Następnie pomiędzy powstałymi kieszonkami zacznij układać kawałki sera.

Obraz

Kiedy już wypełnisz wszystkie luki, w małej misce połącz ze sobą: roztopione masło, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki, po czym rozprowadź je na bułkach z serem przy pomocy pędzelka kuchennego. Na koniec posyp bułeczki wcześniej przygotowanym boczkiem.

Obraz

Pieczenie i podanie

Tak przygotowane bułeczki wstaw do Ovi Smart na 15 minut. Urządzenie ma pracować w temperaturze 160 stopni Celsjusza.

Gotowe bułeczki serwuj od razu po upieczeniu, ponieważ wtedy są najsmaczniejsze i najbardziej chrupkie. I to wszystko!

Obraz

Więcej pomysłów na ciekawe śniadania czeka w naszej bogatej bazie z przepisami. Na pewno znajdziesz tam całą masę genialnych inspiracji, które wprowadzą świeżość do Twojej kuchni.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także