5 znaków zodiaku, które są największymi żarłokami. Kochają mieć pełen talerz
Znaki zodiaku, które uwielbiają pełny talerz, to niekoniecznie doskonali kucharze. O ile Byk świetnie odnajdzie się w kuchni, tak Bliźnięta stronią od zabawy z garnkami i zdecydowanie wolą wyskoczyć na miasto. Jedno jest pewnie: będąc w towarzystwie osób urodzonych pod tymi znakami zodiaku na pewno nie będziecie chodzili głodni. A może sami macie wrodzoną pasję do dobrego jedzenia? Zobaczcie, co na ten temat ma do powiedzenia horoskop.
20.05.2023 10:38
Większości jedzenie kojarzy się z przyjemnością. Dla niektórych to prosty element życia codziennego, dla innych - jedna z najważniejszych czynności w ciągu dnia. Są wszak osoby, które w jedzeniu odnajdują ogromną satysfakcję, dbają więc o to, by posiłki zawsze były smaczne, rozkoszują się każdym kęsem, eksperymentują i odkrywają. Które znaki zodiaku należą do największych fascynatów dobrego jedzenia?
Zobacz także
Te znaki zodiaku lubią dobrze zjeść
Nie traktują jedzenia jako źródła energii, a nadają mu rangę towarzysza życia. Uwielbiają smakować i dostarczać sobie nowych kulinarnych doznań. Tych 5 znaków zodiaku należy do grupy lubujących się w dobrym jedzeniu. Jedni kochają się w daniach wegetariańskich, inni uwielbiają ciężką kuchnię. Ryby nie są w stanie oprzeć się słodyczom, a Bliźnięta, jak nikt inny wiedzą, co to znaczy dobra kawa czy wykwintne wino.
Byk (20 kwietnia – 20 maja)
Komfortowo i luksusowo - czyli tak, jak lubi Byk. Osoby spod tego znaku zodiaku bardzo nie lubią sobie niczego odmawiać, a zwłaszcza słodkości. Już samo robienie zakupów sprawia im satysfakcję. Chętnie oddają się szaleństwu w kuchni - Byki wszak to doskonali, cierpliwi kucharze i właśnie poprzez gotowanie często wyrażają uczucia. Jednak to, co cieszy ich najbardziej, to smakowanie: jedzenia, pięknych miejsc, życia. Nie ma drugiego tak doceniającego ziemskie uciechy znaku zodiaku.
Bliźnięta (21 maja – 20 czerwca)
W przeciwieństwie do Byków, Bliźnięta nie przepadają za gotowaniem. Zamiast spędzać wolny czas przy garnkach, wolą wyskoczyć na miasto i spróbować czegoś nietuzinkowego. Są bez wątpienia ciekawi nowych smaków i doznań kulinarnych, ale najbardziej rozkoszują się w wybornych winach i kawach. Przyznać trzeba też, że Bliźnięta mają słabość do używek, ale przynajmniej stronią od ciężej kuchni. Dania lekkostrawne, zwłaszcza owoce morza i kuchnia śródziemnomorska, należą do ich ulubieńców.
Ryby (19 lutego – 20 marca)
Ryby potrafią zatańczyć przy kuchence. Nie ma bardziej utalentowanych cukierników! Ze względu na to, że niezbyt przejmują się liczeniem kalorii, ich desery to prawdziwe bomby - co prawda przepyszne, ale i mocno wciągające. Ryby za bardzo lubią dobre jedzenie, by odmawiać sobie czegokolwiek tylko dlatego, by mieć smukłą sylwetkę. Przez to osoby urodzone pod tym znakiem zodiaku mogą mieć niemałe kłopoty z wagą. Nie można nie wspomnieć, że Ryby przygotują doskonałe przyjęcie, prezentując wszystkim swój kulinarny kunszt.
Panna (23 sierpnia – 22 września)
Panna jest wybredna, ale zna się na rzeczy - na pewno nie zadowoli się byle czym. Ma talent do gotowania, a do tego jest nieziemsko dokładna i precyzyjna. Jej dania to małe arcydzieła. Lepiej nie częstuj jej niczym kiepskim, bo na pewno - oczywiście taktownie - odmówi skosztowania takiej potrawy. Panna kocha się w daniach lekkich, zdrowych, bazujących na warzywach i owocach. Często można zatem spotkać przedstawicieli tego znaku zodiaku wśród wegetarian.
Strzelec (22 listopada – 21 grudnia)
Strzelec uwielbia dobrze zjeść, ale jak na niego przystało, wszystko robi z głową. Po pierwsze, nie daje się zwariować i wybiera te potrawy, które mu nie zaszkodzą. A po drugie, odwiedzając kolejne restauracje, stara się za każdym razem zjeść coś innego. Strzelec nie lubi rutyny, nawet spożywanie tych samych posiłków nie jest dla niego. To kulinarny eksperymentator, lubujący się w produktach z górnej półki. Dobra zabawa i dobre jedzenie - w to mu graj!