Błyskawiczny sernik na zimno. Szybko stanie się twoim ulubionym deserem

Sernik biały puch to idealny deser na każdą okazję. Jest pyszny, kremowy i łatwy do zrobienia. Wystarczy kilka składników i 30 minut, aby cieszyć się tym wyjątkowym smakiem.

Przepis na szybki i pyszny sernikPrzepis na szybki i pyszny sernik
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | Photographer:Edyta Guhl
Marcin Michałowski

Zachwycający sernik biały puch to przepis, który idealnie sprawdzi się dla tych, którzy cenią sobie pyszne desery, ale niekoniecznie chcą spędzać w kuchni całe wieki. W tym artykule podzielimy się z tobą recepturą na ten wyjątkowy sernik na zimno, który stanie się Twoim ulubionym deserem.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Niebiańskie ciasto z truskawkami

Przepis na szybki sernik - biały puch

Sernik biały puch to lekki i pyszny deser, który przygotujesz w zaledwie 30 minut. Jest to idealna propozycja dla osób, które szukają szybkiego i łatwego przepisu na sernik.

Składniki:

Spód i posypka kokosowa:

  • 1 szklanka wiórków kokosowych,
  • 1/4 kostki masła (ok. 50 g),
  • 2 łyżki cukru.

Masa serowa:

  • 500 g twarogu mielonego,
  • 2 galaretki cytrynowe,
  • 500 ml wrzątku,
  • 200 g śmietanki 30 proc..

Przygotowanie w kilku prostych krokach:

  1. Rozpocznij od umieszczenia wiórków kokosowych, cukru i masła w małym rondelku lub na patelni. Delikatnie podsmażaj przez kilka minut aż masło się rozpuści. Następnie odstaw to do wystudzenia przez kilka minut.
  2. Galaretki cytrynowe zalej wrzątkiem (500 ml na obie torebki). Mieszaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, a następnie odstaw ją do wystudzenia.
  3. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i zapnij obręcz. Następnie przełóż połowę masy wiórkowej na dno i równomiernie rozłóż używając dna szklanki. Całość włóż do lodówki.
  4. W dużej misce umieść mielony ser i delikatnie zmiksuj go na małych obrotach z całkowicie przestudzoną galaretką.
  5. Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę umieść w wysokim naczyniu i miksuj na najwyższych obrotach, aż będzie całkiem sztywna. Następnie delikatnie wmieszaj ją w ser, używając łyżki lub szpatułki.
  6. Teraz przelej masę serową ostrożnie do tortownicy, starając się nie naruszyć spodu z wiórków.
  7. Wstaw sernik do lodówki. Po upływie około godziny możesz przełożyć na wierzch resztę masy wiórkowej.
  8. Pozostaw ciasto w lodówce na całą noc lub do momentu, gdy masa serowa całkowicie stężeje.

Sernik biały puch to szybki i efektowny deser, który z pewnością zachwyci twoje kubki smakowe. Teraz możesz cieszyć się smakiem tego wyjątkowego sernika bez zbędnego tracenia czasu w kuchni. Smacznego!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne