Burgery z grilla

Dziś udowodnimy Ci, że na grillu można przygotować genialne burgery. Wystarczy raz na nie spojrzeć, aby od razu zgłodnieć. Tego przepisu nie możesz przegapić 😍

Obrazek
Pyszności

Nasze pyszne kanapki przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.

Składniki:

Dodatki

  1. 1 szt. cebula
  2. 200 g pieczarki
  3. 4 szt. ogórki kiszone
  4. 4 plastry ser cheddar
  5. 4 szt. bułki do burgera

Burgery

  1. 800 g mięso wołowe mielone
  2. 3 ząbki czosnek
  3. 2 łyżki słodka papryka
  4. 2 łyżki suszone oregano
  5. 1 łyżeczka kmin rzymski
  6. 1 łyżka musztarda dijon opcjonalnie
  7. 1,5 łyżki sól
  8. 1 łyżeczka pieprz

Sos

  1. 4 łyżki musztarda
  2. 1/2 szt. limonka sok
  3. 300 ml majonez
  4. 2 łyżki koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania burgerów. W tym celu połącz w dużej misce: wołowinę, sól, pieprz, suszone oregano, słodką paprykę, czosnek, musztardę dijon oraz kmin rzymski. Z powstałej mieszanki uformuj małe kulki.

Obrazek

2. Czas na sos. Aby go przygotować, wymieszaj: majonez, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sok z limonki.

Obrazek

3. Smaż na grillu burgery, pieczarki i kawałki cebuli przez kilka minut na każdej ze stron.

Obrazek

4. Na usmażonym mięsie ułóż plastry sera.

Obrazek

5. Nie zapomnij również o podpieczeniu na grillu bułeczek.

Obrazek

6. I na koniec złóż burgera. Na spodzie bułki rozprowadź sos, dodaj mięso, cebulę, ogórki kiszone, pieczarki oraz drugą połówkę bułki z sosem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska