PrzepisGrillBurgery z grilla

Burgery z grilla

Burgery z grilla
Pyszności

15.06.2021 11:00, aktual.: 27.10.2021 14:26

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dziś udowodnimy Ci, że na grillu można przygotować genialne burgery. Wystarczy raz na nie spojrzeć, aby od razu zgłodnieć. Tego przepisu nie możesz przegapić 😍

Nasze pyszne kanapki przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.

Składniki:

Dodatki

  1. 1 szt. cebula
  2. 200 g pieczarki
  3. 4 szt. ogórki kiszone
  4. 4 plastry ser cheddar
  5. 4 szt. bułki do burgera

Burgery

  1. 800 g mięso wołowe mielone
  2. 3 ząbki czosnek
  3. 2 łyżki słodka papryka
  4. 2 łyżki suszone oregano
  5. 1 łyżeczka kmin rzymski
  6. 1 łyżka musztarda dijon opcjonalnie
  7. 1,5 łyżki sól
  8. 1 łyżeczka pieprz

Sos

  1. 4 łyżki musztarda
  2. 1/2 szt. limonka sok
  3. 300 ml majonez
  4. 2 łyżki koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania burgerów. W tym celu połącz w dużej misce: wołowinę, sól, pieprz, suszone oregano, słodką paprykę, czosnek, musztardę dijon oraz kmin rzymski. Z powstałej mieszanki uformuj małe kulki.

Obraz

2. Czas na sos. Aby go przygotować, wymieszaj: majonez, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sok z limonki.

Obraz

3. Smaż na grillu burgery, pieczarki i kawałki cebuli przez kilka minut na każdej ze stron.

Obraz

4. Na usmażonym mięsie ułóż plastry sera.

Obraz

5. Nie zapomnij również o podpieczeniu na grillu bułeczek.

Obraz

6. I na koniec złóż burgera. Na spodzie bułki rozprowadź sos, dodaj mięso, cebulę, ogórki kiszone, pieczarki oraz drugą połówkę bułki z sosem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także