PrzepisGrillBurgery z grilla

Burgery z grilla

Dziś udowodnimy Ci, że na grillu można przygotować genialne burgery. Wystarczy raz na nie spojrzeć, aby od razu zgłodnieć. Tego przepisu nie możesz przegapić 😍

Burgery z grilla
Pyszności

15.06.2021 | aktual.: 27.10.2021 14:26

Nasze pyszne kanapki przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.

Składniki:

Dodatki

  1. 1 szt. cebula
  2. 200 g pieczarki
  3. 4 szt. ogórki kiszone
  4. 4 plastry ser cheddar
  5. 4 szt. bułki do burgera

Burgery

  1. 800 g mięso wołowe mielone
  2. 3 ząbki czosnek
  3. 2 łyżki słodka papryka
  4. 2 łyżki suszone oregano
  5. 1 łyżeczka kmin rzymski
  6. 1 łyżka musztarda dijon opcjonalnie
  7. 1,5 łyżki sól
  8. 1 łyżeczka pieprz

Sos

  1. 4 łyżki musztarda
  2. 1/2 szt. limonka sok
  3. 300 ml majonez
  4. 2 łyżki koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania burgerów. W tym celu połącz w dużej misce: wołowinę, sól, pieprz, suszone oregano, słodką paprykę, czosnek, musztardę dijon oraz kmin rzymski. Z powstałej mieszanki uformuj małe kulki.

Obraz

2. Czas na sos. Aby go przygotować, wymieszaj: majonez, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sok z limonki.

Obraz

3. Smaż na grillu burgery, pieczarki i kawałki cebuli przez kilka minut na każdej ze stron.

Obraz

4. Na usmażonym mięsie ułóż plastry sera.

Obraz

5. Nie zapomnij również o podpieczeniu na grillu bułeczek.

Obraz

6. I na koniec złóż burgera. Na spodzie bułki rozprowadź sos, dodaj mięso, cebulę, ogórki kiszone, pieczarki oraz drugą połówkę bułki z sosem. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie