Burgery z grilla

Dziś udowodnimy Ci, że na grillu można przygotować genialne burgery. Wystarczy raz na nie spojrzeć, aby od razu zgłodnieć. Tego przepisu nie możesz przegapić 😍

Obrazek
Pyszności

Nasze pyszne kanapki przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.

Składniki:

Dodatki

  1. 1 szt. cebula
  2. 200 g pieczarki
  3. 4 szt. ogórki kiszone
  4. 4 plastry ser cheddar
  5. 4 szt. bułki do burgera

Burgery

  1. 800 g mięso wołowe mielone
  2. 3 ząbki czosnek
  3. 2 łyżki słodka papryka
  4. 2 łyżki suszone oregano
  5. 1 łyżeczka kmin rzymski
  6. 1 łyżka musztarda dijon opcjonalnie
  7. 1,5 łyżki sól
  8. 1 łyżeczka pieprz

Sos

  1. 4 łyżki musztarda
  2. 1/2 szt. limonka sok
  3. 300 ml majonez
  4. 2 łyżki koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania burgerów. W tym celu połącz w dużej misce: wołowinę, sól, pieprz, suszone oregano, słodką paprykę, czosnek, musztardę dijon oraz kmin rzymski. Z powstałej mieszanki uformuj małe kulki.

Obrazek

2. Czas na sos. Aby go przygotować, wymieszaj: majonez, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sok z limonki.

Obrazek

3. Smaż na grillu burgery, pieczarki i kawałki cebuli przez kilka minut na każdej ze stron.

Obrazek

4. Na usmażonym mięsie ułóż plastry sera.

Obrazek

5. Nie zapomnij również o podpieczeniu na grillu bułeczek.

Obrazek

6. I na koniec złóż burgera. Na spodzie bułki rozprowadź sos, dodaj mięso, cebulę, ogórki kiszone, pieczarki oraz drugą połówkę bułki z sosem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥