PrzepisPrzekąskiChrupiące krążki cebulowo-serowe

Chrupiące krążki cebulowo-serowe

Chrupiące krążki cebulowo-serowe
Pyszności

07.12.2016 17:00, aktual.: 10.10.2023 09:29

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Jeżeli chcesz zaskoczyć swoich znajomych pyszną i nietypową przekąską, to znajdujesz się w idealnym miejscu! Już za chwilę zobaczysz przepis na coś znacznie lepszego niż paluszki i chipsy!

Składniki:

  1. 1 paczka chpisy ziiemniaczane pokruszone
  2. 2 szt. cebula
  3. ser żółty pokrojony w paski
  4. mąka
  5. 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
Sposób przygotowania:
1. Obierz cebule i pokrój je w plastry o grubości ok. 1,2 cm, a następnie podziel plastry na pierścienie.
2. Ułóż paski sera wewnątrz krążka cebuli i powtarzaj na zmianę z mniejszymi krążkami.
3. Każdy krążek posyp najpierw mąką, następnie zanurz w jajku, a na koniec posyp pokruszonymi chipsami.
4. Ułóż krążki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 15 minut.
5. Po 15 minutach wyjmij krążki z piekarnika. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także