PrzepisGorzka czekolada domowej roboty

Gorzka czekolada domowej roboty

Gorzka czekolada domowej roboty
Pyszności

24.04.2021 12:00, aktual.: 27.04.2021 14:32

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Deser w wersji fit? Z nami jest to możliwe! Już za moment dowiesz się, jak przygotować gorzką czekoladę w domowym zaciszu. I to w mega prosty sposób!

Składniki:

  1. 1/3 szkl. olej kokosowy
  2. 1/2 szkl. kakao ciemne
  3. 3 łyżki miód
  4. 1/2 szkl. ekspandowana kasza jaglana

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz olej kokosowy i kakao.

Obraz

2. Następnie dodaj ekspandowaną kaszę jaglaną oraz miód.

Obraz

3. Powstałą mieszankę przełóż do formy na kostki lodu.

Obraz

4. Na wierzchu ułóż dodatkowo ekspandowaną kaszę jaglaną. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także