Filip Borowiak

Gotuje rosół w gwiazdkowej restauracji. Punktuje, jakie mięso i włoszczyzna są odpowiednie

Szef kuchni i juror "MasterChefa", Przemysław Klima, specjalnie dla WP Lifestyle opowiedział o ulubionych klasykach Polaków nie tylko na niedzielny obiad. Wymienił mięsa, które zawsze i obowiązkowo nastawia na najlepszy rosół. Odniósł się też do wypowiedzi Magdy Gessler na temat gotowej włoszczyzny na tackach i zaskoczył pomysłami na polskie zupy. Cały odcinek dostępny na kanale YouTube WP Lifestyle.

Więcej wideo
Wyrośnięte racuchy bez drożdży. Ekspresowe śniadanie na słodko lub deserWyrośnięte racuchy bez drożdży. Ekspresowe śniadanie na słodko lub deser
Krucha i przepyszna obiadowa szynka w sosie. Sprawdź przepis krok po krokuKrucha i przepyszna obiadowa szynka w sosie. Sprawdź przepis krok po kroku
Warstwowe ciasto Margaretka. Zawsze zbiera zachwyty przy stoleWarstwowe ciasto Margaretka. Zawsze zbiera zachwyty przy stole
Domowy fish burger z pyszną panierką. O niebo lepszy niż kanapka z sieciówkiDomowy fish burger z pyszną panierką. O niebo lepszy niż kanapka z sieciówki
Przemysław Klima o Magdzie Gessler. Czy był fanem "Kuchennych rewolucji" zanim zaczął z nią pracować?Przemysław Klima o Magdzie Gessler. Czy był fanem "Kuchennych rewolucji" zanim zaczął z nią pracować?
Mięciutkie ciasto z morelami na maśle. Puszystość i słodycz z jednej foremkiMięciutkie ciasto z morelami na maśle. Puszystość i słodycz z jednej foremki
Zielona jarzynowa jak u mamy. Przed podaniem dodaję 1 dodatek dla kremowościZielona jarzynowa jak u mamy. Przed podaniem dodaję 1 dodatek dla kremowości

Wybrane dla Ciebie

Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Dziadek poradził, jak przechowywać ziemniaki na zimę. Nie będą puszczać pędów aż do wiosny
Dziadek poradził, jak przechowywać ziemniaki na zimę. Nie będą puszczać pędów aż do wiosny
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis