Jeśli masz w kuchni te produkty, nie musisz biec do apteki. Zrobisz z nich naturalną antygrypinę
Jesień to wzmożony okres różnego rodzaju infekcji. Jak się okazuje, istnieje domowy patent, który może nas przed nimi skutecznie ochronić. W jaki sposób? Poznaj przepis na domową antygrypinę.
15.10.2023 13:17
Choć uwielbiam jesień za piękne kolory dookoła i całą masę sezonowych warzyw oraz owoców, to kiedy w grę wchodzi przeziębienie lub infekcja, mówię stanowcze nie. Ty też na pewno nie lubisz chorować. I jeśli myślisz, że w tym temacie nic nie da się już zrobić i zostaje jedynie przeczekać ten okres, od razu wyprowadzam cię z błędu. Istnieje skuteczny patent, który możesz tutaj zastosować. To domowe, naturalne i szybkie rozwiązanie - antygrypina.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Postaw na antygrypinę
W moim domu zarówno ja, jak i moi bliscy wraz z jesienną aurą zaczynają pić domowy specyfik, który w naturalny sposób wzmacnia organizm. Dzięki temu ma większe szanse na poradzenie sobie z infekcjami oraz chorobami, których w okresie jesiennym nie brakuje.
Oczywiście chodzi tu o tzw. antygrypinę, którą przygotujesz w mgnieniu oka, zaledwie z kilku składników. Znajdziesz w niej m.in. smaczne owoce oraz przyprawy, które wykazują właściwości prozdrowotne.
Chyba nie muszę dodawać nic więcej, aby zachęcić cię do przygotowania dzisiejszego specyfiku. Pij go dwa razy dziennie, po 40 ml (rozmiar kieliszka), a wszelkiego rodzaju choroby będą omijać cię szerokim łukiem.
Jak zrobić domową antygrypinę?
Zanim przejdziemy do szczegółowej instrukcji, warto podkreślić, że podstawowy przepis można modyfikować, dodając do niego ulubione dodatki. Dzięki czemu otrzymana mieszanka szybko się nie znudzi. Pamiętaj, aby po przygotowaniu przechowywać ją w lodówce i zużyć w ciągu 2-3 dni.
Składniki:
- 1,5 cytryny,
- 2 pomarańcze,
- 3/4 grejpfruta,
- 40 ml miodu,
- 2 ząbki czosnku,
- 1,5 łyżeczki mielonego imbiru,
- ½ łyżeczki kurkumy,
- 100 ml letniej wody.
Zobacz także
Sposób przygotowania naturalnej antygrypiny:
- Pracę nad przepisem rozpocznij od obrania owoców. To samo zrób w przypadku ząbków czosnku.
- Następnie podziel większe owoce na mniejsze kawałki i przełóż je do blendera.
- Do urządzenia wrzuć też obrane ząbki czosnku, miód, wodę oraz przyprawy.
- Całość dokładnie zblenduj i przelej do słoika lub butelki. I to wszystko!
Zobacz także
Jak widzisz, wystarczy naprawdę niewiele, aby jeszcze dziś zadbać o swoją odporność. Napisz mi, czy wcześniej znałeś już przepis na domowy specyfik, o którym mowa wyżej. Jeśli tak, to czy twój przepis bardzo różni się od mojej receptury?