Leniwe Ani Starmach rozpływają się w ustach. Najlepsze jakie jadłem w życiu

Leniwe Ani Starmach to prawdziwy kulinarny majstersztyk. Są delikatne, jedwabiste i rozpływają się w ustach. To idealny przepis na szybki i lekki obiad.

Facebook @AnnaStarmachOfficial / Adobe StockFacebook @AnnaStarmachOfficial
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Zapomnij o skomplikowanych daniach kulinarnych – kluski leniwe Ani Starmach to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, którą przygotujesz w mgnieniu oka. Te miękkie i delikatne poduszeczki zaserwują ci wyjątkowy smak dzieciństwa. Ania Starmach, znana kulinarna ekspertka, podzieliła się z nami tym szybkim i prostym przepisem, który przyciąga uwagę smakoszy. Oto propozycja na danie, które doskonale sprawdzi się jako lekki obiad lub przekąska.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Śniadaniowa bagietka z jajecznicą zapiekana w boczku

Przepis na leniwe kluski Ani Starmach

Ania Starmach przekształca leniwe w prawdziwy kulinarny hit. To danie, które rozpływa się w ustach i zostawia niezapomniane wrażenia smakowe. A przygotowanie go jest tak proste, że nawet początkujący kucharze poradzą sobie bez problemu.

Składniki:

  • 250 g tłustego białego sera,
  • 125 g mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • szczypta soli.

Do podania:

  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki cukru,
  • 3 łyżki bułki tartej.

Przygotowanie:

  1. Ser rozgnieć widelcem na gładką masę.
  2. Dodaj jajko, mąkę i sól. Wymieszaj dokładnie, a następnie zagnieć ciasto.
  3. Z ciasta uformuj wałki, a następnie pokrój je pod skosem na kawałki.
  4. W dużym garnku zagotuj wodę. Leniwe wrzucaj na wrzątek i gotuj do wypłynięcia.
  5. Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą i cukier. Smaż, aż bułka nabierze złotego koloru.
  6. Dodaj leniwe i smaż przez kilka minut, aż się zarumienią.

Porady:

  • Aby kluski były jeszcze bardziej delikatne, możesz dodać do ciasta odrobinę śmietany lub jogurtu.
  • Jeśli chcesz, aby kluski były bardziej jędrne, włóż je na kilka sekund do zamrażarki przed gotowaniem.

Gotowe! Teraz możesz rozkoszować się leniwymi Ani Starmach, które przypomną ci smak beztroskich dni dzieciństwa. Ten przepis to doskonały sposób na szybki, pyszny i lekki obiad.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione