PrzepisSałatkiMaja Bohosiewicz zachwyca się przepisem. "Jak będę duża, wyjdę za mąż za tę sałatkę"

Maja Bohosiewicz zachwyca się przepisem. "Jak będę duża, wyjdę za mąż za tę sałatkę"

Proste i pyszne – takie sałatki lubimy najbardziej, a szczególnie teraz, kiedy temperatura nie zachęca do spędzenia czasu nad parującymi garnkami. Przepisem na błyskawiczną i błyskawicznie znikającą ze stołów sałatkę podzieliła się aktorka Maja Bohosiewicz.

Maja Bohosiewicz pochwaliła się przepisem na sałatkę
Maja Bohosiewicz pochwaliła się przepisem na sałatkę
Źródło zdjęć: © Instagram: Maja Bohosiewicz (screenshot)

26.06.2024 14:49

Podobno sałatka ta robi letnie „WOOOW”, a tak przynajmniej obiecuje Maja Bohosiewicz na swoim Instagramie. Znana aktorka pochwaliła się kulinarnym dokonaniem. Przepis na sałatkę z awokado, który udostępniła, zdobył serca internautów. Komentujący nie mogą się nachwalić.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sałatka Mai Bohosiewicz. "Jest taka prosta, pyszna"

Ta sałatka letnia z awokado i innymi warzywami to kolejny dowód na to, że najprostsze rozwiązania są tymi najbardziej udanymi i najbardziej uniwersalnymi, bo przecież do takiej sałatki możesz dodać też ulubione zioła, np. odświeżającą miętę, koperek, bazylię, a także źródło białka w postaci szarpanego mięsa kurczaka czy ulubionego białego sera. Ponadto sałatka ta doskonale będzie się komponować z zieloną soczewicą. Dzięki temu dodatkowi mieszanina nasyci na dłużej.

W swojej bazowej wersji sałatka składa się z pomidorów, ogórków kiszonych i świeżych, cebuli i awokado. Jakie awokado wybrać do sałatki? Oczywiście powinno być dojrzałe, miękkie, ale jeszcze nie tak miękkie, by rozpadało się w dłoniach. Dobrze, by miało jeszcze nieco sprężystości. Całość spowija sos składający się z oliwy i soku z cytryny. Uwierzcie, więcej nie trzeba.

Sałatka letnia z awokado. Przepis Mai Bohosiewicz

Składniki:

  • 2 pomidory,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 1 ogórek zielony,
  • 2 awokado,
  • pół cebuli,
  • sok z cytryny+oliwa,
  • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój w drobną kostkę. Z pomidora możesz wcześniej usunąć skórkę (np. obieraczką z ząbkami) oraz gniazda nasienne.
  2. Pokrojone warzywa przełóż do miski i dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodaj dwie łyżki oliwy.
  3. Sałatkę zamieszaj. Możesz udekorować ją posiekanym koperkiem, bazylią lub miętą.
Źródło artykułu:Pysznosci.pl
maja bohosiewiczprzepissałatka z awokado
Wybrane dla Ciebie