Maja Bohosiewicz zachwyca się przepisem. "Jak będę duża, wyjdę za mąż za tę sałatkę"

Proste i pyszne – takie sałatki lubimy najbardziej, a szczególnie teraz, kiedy temperatura nie zachęca do spędzenia czasu nad parującymi garnkami. Przepisem na błyskawiczną i błyskawicznie znikającą ze stołów sałatkę podzieliła się aktorka Maja Bohosiewicz.

Maja Bohosiewicz pochwaliła się przepisem na sałatkę Maja Bohosiewicz pochwaliła się przepisem na sałatkę
Źródło zdjęć: © Instagram: Maja Bohosiewicz (screenshot)

Podobno sałatka ta robi letnie „WOOOW”, a tak przynajmniej obiecuje Maja Bohosiewicz na swoim Instagramie. Znana aktorka pochwaliła się kulinarnym dokonaniem. Przepis na sałatkę z awokado, który udostępniła, zdobył serca internautów. Komentujący nie mogą się nachwalić.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kiedy podałam te burgery, wszyscy oniemieli z zachwytu. Lepszych nie znajdziesz na mieście

Sałatka Mai Bohosiewicz. "Jest taka prosta, pyszna"

Ta sałatka letnia z awokado i innymi warzywami to kolejny dowód na to, że najprostsze rozwiązania są tymi najbardziej udanymi i najbardziej uniwersalnymi, bo przecież do takiej sałatki możesz dodać też ulubione zioła, np. odświeżającą miętę, koperek, bazylię, a także źródło białka w postaci szarpanego mięsa kurczaka czy ulubionego białego sera. Ponadto sałatka ta doskonale będzie się komponować z zieloną soczewicą. Dzięki temu dodatkowi mieszanina nasyci na dłużej.

W swojej bazowej wersji sałatka składa się z pomidorów, ogórków kiszonych i świeżych, cebuli i awokado. Jakie awokado wybrać do sałatki? Oczywiście powinno być dojrzałe, miękkie, ale jeszcze nie tak miękkie, by rozpadało się w dłoniach. Dobrze, by miało jeszcze nieco sprężystości. Całość spowija sos składający się z oliwy i soku z cytryny. Uwierzcie, więcej nie trzeba.

Sałatka letnia z awokado. Przepis Mai Bohosiewicz

Składniki:

  • 2 pomidory,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 1 ogórek zielony,
  • 2 awokado,
  • pół cebuli,
  • sok z cytryny+oliwa,
  • sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój w drobną kostkę. Z pomidora możesz wcześniej usunąć skórkę (np. obieraczką z ząbkami) oraz gniazda nasienne.
  2. Pokrojone warzywa przełóż do miski i dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodaj dwie łyżki oliwy.
  3. Sałatkę zamieszaj. Możesz udekorować ją posiekanym koperkiem, bazylią lub miętą.

Wybrane dla Ciebie

Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę