Nie robię już zwykłych kanapek. Smaruję placki tortilli i zwijam w roladki
Proste, a jednak tak podkręcone, że niektórzy mogą być zaskoczeni tym smakowym połączeniem. Roladki z tortilli i pasta jajeczna w tym wydaniu wykręcają wszystkim numer, bo zupełnie nie przypominają tego, czego się spodziewamy. Łap przepis i koniecznie zapisz na później.
23.08.2024 09:31
Fani pasty jajecznej i roladek z tortilli mogą podać sobie rękę, bo oto przepis na twist nie z tej ziemi. Zwinięte placuszki wypełnia przepyszny i aromatyczny farsz bazujący na jajkach, ale z dodatkami, które wynoszą tę kanapkową pastę na zupełnie inny poziom. Wypróbuj, a zapomnisz o innych imprezowych propozycjach.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Tortilla z pastą jajeczną. Te roladki zrobią furorę
Roladki z tortilli to od lat niezdetronizowane królowe imprezowych przekąsek. Kiedy nie wiadomo, co podać, roladki sprawdzą się zawsze. Można serwować je na zimno i ciepło, w przeróżnych wariantach smakowych i kolorach. A jeśli nie masz pomysłu na śniadanie z jajem, koniecznie wypróbuj przepis na roladki z tortilli z pastą jajeczną. I to nie byle jaką, bo skomponowaną z intensywnym smakiem suszonych pomidorów i odżywczym awokado.
Jeśli lubisz dobrze namieszać w kuchni, dodaj do pasty jajecznej nieco chrzanu, który doda jej wyrazistości. Fani ziół nie muszą poprzestawać na szczypiorku. Jeśli wolisz nieco mocniejsze smaki, zamiast niego użyj świeżego tymianku, który kocha się w suszonych pomidorach. Wypróbuj, a nie pożałujesz.
Roladki z tortilli z pastą jajeczną. Przepis
Składniki:
- 6 jajek,
- 6 suszonych pomidorów,
- pół awokado,
- 3-4 placki tortilli,
- sól, pieprz,
- szczypiorek,
- 1 łyżka majonezu,
- rukola, kiełki do dekoracji.
Przygotowanie:
- Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój w drobną kostkę.
- Awokado również pokrój w mniejsze kawałki, posiekaj suszone pomidory i szczypiorek.
- Składniki wymieszaj ze sobą, dodaj majonez, sól i pieprz.
- Przygotowaną pastę rozsmaruj na placu tortilli. Z jednej strony pozostaw 2 cm wolnej przestrzeni od brzegu.
- Placka zawiń od strony z farszem, a następnie pokrój na małe roladki i wyłóż na talerz ozdobiony rukolą. Dla dekoracji możesz dodać garść kiełków.