PrzepisPrzekąskiNie robię już zwykłych kanapek. Smaruję placki tortilli i zwijam w roladki

Nie robię już zwykłych kanapek. Smaruję placki tortilli i zwijam w roladki

Roladki z tortilli to doskonałe rozwiązanie nie tylko na imprezę
Roladki z tortilli to doskonałe rozwiązanie nie tylko na imprezę
Źródło zdjęć: © Canva | Serenethos

23.08.2024 09:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Proste, a jednak tak podkręcone, że niektórzy mogą być zaskoczeni tym smakowym połączeniem. Roladki z tortilli i pasta jajeczna w tym wydaniu wykręcają wszystkim numer, bo zupełnie nie przypominają tego, czego się spodziewamy. Łap przepis i koniecznie zapisz na później.

Fani pasty jajecznej i roladek z tortilli mogą podać sobie rękę, bo oto przepis na twist nie z tej ziemi. Zwinięte placuszki wypełnia przepyszny i aromatyczny farsz bazujący na jajkach, ale z dodatkami, które wynoszą tę kanapkową pastę na zupełnie inny poziom. Wypróbuj, a zapomnisz o innych imprezowych propozycjach.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tortilla z pastą jajeczną. Te roladki zrobią furorę

Roladki z tortilli to od lat niezdetronizowane królowe imprezowych przekąsek. Kiedy nie wiadomo, co podać, roladki sprawdzą się zawsze. Można serwować je na zimno i ciepło, w przeróżnych wariantach smakowych i kolorach. A jeśli nie masz pomysłu na śniadanie z jajem, koniecznie wypróbuj przepis na roladki z tortilli z pastą jajeczną. I to nie byle jaką, bo skomponowaną z intensywnym smakiem suszonych pomidorów i odżywczym awokado.

Jeśli lubisz dobrze namieszać w kuchni, dodaj do pasty jajecznej nieco chrzanu, który doda jej wyrazistości. Fani ziół nie muszą poprzestawać na szczypiorku. Jeśli wolisz nieco mocniejsze smaki, zamiast niego użyj świeżego tymianku, który kocha się w suszonych pomidorach. Wypróbuj, a nie pożałujesz.

Roladki z tortilli
Roladki z tortilli © Canva | nedomacki

Roladki z tortilli z pastą jajeczną. Przepis

Składniki:

  • 6 jajek,
  • suszonych pomidorów,
  • pół awokado,
  • 3-4 placki tortilli,
  • sól, pieprz,
  • szczypiorek,
  • 1 łyżka majonezu,
  • rukola, kiełki do dekoracji.

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój w drobną kostkę.
  2. Awokado również pokrój w mniejsze kawałki, posiekaj suszone pomidory i szczypiorek.
  3. Składniki wymieszaj ze sobą, dodaj majonez, sól i pieprz.
  4. Przygotowaną pastę rozsmaruj na placu tortilli. Z jednej strony pozostaw 2 cm wolnej przestrzeni od brzegu.
  5. Placka zawiń od strony z farszem, a następnie pokrój na małe roladki i wyłóż na talerz ozdobiony rukolą. Dla dekoracji możesz dodać garść kiełków.
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także