4 smaki na kurczaki

Bo jeden pomysł na kurczaka to zdecydowanie za mało ? Dlatego mamy dla Was aż 3 super propozycje, które musicie wykorzystać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Marynata z natką pietruszki

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1/2 szkl. natka pietruszki posiekna
  3. 1/2 szt. cebula czerwona
  4. 1 szt. ząbek czosnku
  5. 1/2 szt. cytryna sok
  6. 1 łyżka ocet winny
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Marynata z mlekiem kokosowym

  1. 1 łyżeczka garam masala
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1 łyżeczka czosnek w proszku
  4. 1 łyżeczka imbir mielony
  5. 1 łyżeczka kurkuma
  6. 1 łyżeczka chilli
  7. 1/2 łyżeczkI sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 2 szt. pierś z kurczaka
  10. 1/2 szkl. mleko kokosowe

Marynata z octem jabłkowym

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1/3 szkl. miód
  3. 1/3 szkl. ocet jabłkowy
  4. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  5. 1 łyżka musztarda dijon
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Marynata z kminem rzymskim i czosnkiem

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1 łyżeczka czosnek w proszku
  3. 1 łyżeczka kmin rzymski
  4. 1 łyżeczka suszone oregano
  5. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1 łyżeczka słodka papryka
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować marynatę z mlekiem kokosowym, w worku z suwakiem połącz ze sobą: pierś z kurczaka, mleko kokosowe, garam masala, słodką paprykę, czosnek w proszku, imbir mielony, chilli, kurkumę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Marynatę z kminem i czosnkiem przygotujesz łącząc ze sobą kurczaka, oliwę z oliwek, czosnek w proszku, kmin rzymski, słodką paprykę, oregano, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Marynatę z octem jabłkowym przygotujesz przy pomocy: piersi z kurczaka, miodu, octu jabłkowego, oliwy z oliwek, musztardy, soli i pieprzu. Po raz kolejny dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. I na koniec marynata z pietruszką. Zrobisz ją przy pomocy: kurczaka, oliwy, natki pietruszki, czerwonej cebuli, soku z cytryny, octu winnego, czosnku, soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Gotowe marynaty wstaw do zamrażarki i wyjmij w razie potrzeby. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości