Wystrzałowe babeczki na Sylwestra z kremem maślanym
Pomysł na wystrzałowe babeczki na Sylwestra zawsze się przyda. Tym razem mamy dla Was propozycje z kremem maślanym z brokatem w tle. Czego chcieć więcej?
Pyszności
W przygotowaniu babeczek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką
Składniki:
Babeczki
- 180 ml woda gazowana
 - 250 g mąka
 - 5 łyżek kakao
 - 120 ml olej
 - 1/3 szkl. cukier
 - 3/4 szkl. dropsy czekoladowe
 - 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
 - 2 szt. jajka
 
Krem maślany
- 2 łyżki ekstrakt waniliowy
 - 2 łyżki mleko
 - 300 g masło miękkie
 - 600 g cukier puder
 
Pozostałe składniki
- pisak z jadalnym brokatem do dekoracji
 - 1/3 szkl. marmolada ulubiony smak
 
Sposób przygotowania: