Domowe lody awokado

Domowe lody awokado to prawdziwy hit tych wakacji. Przygotowujemy je na okrągło i nasi bliscy nadal nie mają ich dość. Są po prostu idealne 😍

Obrazek
Pyszności

Mieszankę z awokado przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. awokado
  2. 1 szt. cytryna sok
  3. 150 ml miód
  4. 200 ml ubita śmietana 30%
  5. 8 szt. kulki czekoladowe

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od oddzielenia awokado od skórki. Zachowaj je na później.

Obrazek

2. Połącz w blenderze awokado, miód oraz sok z cytryny.

Obrazek

3. Gotową mieszankę połącz z ubitą śmietaną.

Obrazek

4. Następnie umieść miks w skórce z awokado, wygładź przy pomocy szpatułki i wstaw do zamrażarki na 4 godziny.

Obrazek

5. Po tym czasie zrób otwór w centralnej części awokado.

Obrazek

6. W powstałym otworze umieść kulki czekoladowe.

Obrazek

7. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"