Domowe pesto z makaronem

Domowe pesto z makaronem i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować genialny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Makaron

  1. 450 g mąka semolina
  2. 3 szt. jajka
  3. 1-2 łyżki oliwa z oliwek

Pesto

  1. 20 g orzeszki piniowe
  2. 1,5 szkl. świeża bazylia
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 50 ml oliwa z oliwek
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 50 g parmezan

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania makaronu. W tym celu połącz mąkę i jajka.

Obrazek

2. Zagnieć na ciasto, dodaj oliwę z oliwek, umieść w folii spożywczej i odstaw na chwilę.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj na patelni orzeszki piniowe.

Obrazek

4. Teraz zblenduj świeżą bazylię. Po czym dodaj starty na tarce ząbek czosnku.

Obrazek

5. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek i pieprzu.

Obrazek

6. Teraz przygotuj w moździerzu wcześniej podpieczone orzeszki pini.

Obrazek

7. Następnie dodaj je do mieszanki z bazylią. Jako ostatni składnik dodaj parmezan. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

8. Teraz rozwałkuj ciasto i przy pomocy noża potnij je w makaron.

Obrazek

9. Ugotuj makaron i wymieszaj go z wcześniej przygotowanym pesto.

Obrazek

10. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości