Hummus w trzech smakach
Hummus to ciekawa propozycja na śniadanie, kolację, jak i przekąskę imprezową. Jak sama widzisz, pole do popisu jest bardzo szerokie. I to wcale nie koniec dobrych wiadomości. Już za chwilę, poznasz aż trzy pomysły smakowe, które nigdy się nie znudzą!
Pyszności
Przygotowanie domowych hummusów ułatwił blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).
Składniki:
Hummus pomarańczowy
- 400 g ciecierzyca ugotowana
- 2 szt. marchewka ugotowana
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka kurkuma
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Hummus czerwony
- 400 g ciecierzyca ugotowana
- 2 szt. burak ugotowany
- 2 łyżki sok z cytryny
- 2 szt. ząbki czosnku
- 2 łyżki pasta tahini
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Hummus zielony
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 400 g ciecierzyca ugotowana
- 200 g groszek ugotowany
Sposób przygotowania: