PrzepisPrzekąskiKolorowa tarta

Kolorowa tarta

Kolorowa tarta to nasz sprawdzony przepis na oryginalną, a zarazem pięknie prezentującą się ucztę dla podniebienia. Po prostu palce lizać!

Kolorowa tarta
Pyszności

08.09.2021 | aktual.: 10.09.2021 11:49

Całe danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 200 g ser ricotta
  2. 15 g ser parmezan tarty
  3. 1 szt. jajko
  4. 1 łyżka suszone oregano
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 2 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cukinia
  3. 1 szt. żółta cukinia
  4. 1 szt. marchewka
  5. 1 szt. korzeń pietruszki

Ciasto

  1. 100 g mąka krupczatka
  2. 50 g mąka pszenna
  3. 100 g masło schłodzone
  4. 1 szt. żółtko
  5. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto kruche, po czym piecz je w Ovi przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj farsz, łącząc ze sobą: ricottę, parmezan, jajko, suszone oregano, pieprz i sól.

Obraz

2. Podziel warzywa w cienkie plastry.

Obraz

3. Wcześniej przygotowany farsz rozprowadź na podpieczonej tarcie.

Obraz

4. Następnie zwiń paski warzyw w mini ruloniki i ułóż je na tarcie.

Obraz

5. Całość polej oliwą z oliwek, po czym umieść w Ovi na kolejne 15-20 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie