Kolorowe kopytka

Jeśli masz dość tradycyjnych kopytek, koniecznie wypróbuj naszej receptury. Będziesz pod ogromnym wrażeniem ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Kopytka Czerwone

  1. 1 szt. jajko
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 400 g małe ziemniaki typ C
  4. 1-2 szt. burak czerwony
  5. 1/2 szkl. mąka pszenna
  6. 1/3 szkl. mąka ziemniaczana

Kopytka Żółte

  1. 400 g ziemniaki typ C
  2. 1/2 szkl. mąka pszenna
  3. 1/3 szkl. mąka ziemniaczana
  4. 1 szt. jajko
  5. 1 łyżka kurkuma
  6. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W pierwszym rondelku połącz ziemniaki, buraki czerwone oraz sól.

Obrazek

2. Natomiast w drugim garnku połącz z ziemniakami kurkumę i sól. Gotuj przez 25-30 minut.

Obrazek

3. Obie mieszanki przeciśnij przez praskę.

Obrazek

4. Następnie dodaj do każdego garnka po jajku oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Z dwóch mieszanek uformuj plecionkę jak na zdjęciu poniżej. Po czym potnij na mniejsze kawałki. Gotuj w gorącej wodzie.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟