Kolorowe kopytka

Jeśli masz dość tradycyjnych kopytek, koniecznie wypróbuj naszej receptury. Będziesz pod ogromnym wrażeniem ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Kopytka Czerwone

  1. 1 szt. jajko
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 400 g małe ziemniaki typ C
  4. 1-2 szt. burak czerwony
  5. 1/2 szkl. mąka pszenna
  6. 1/3 szkl. mąka ziemniaczana

Kopytka Żółte

  1. 400 g ziemniaki typ C
  2. 1/2 szkl. mąka pszenna
  3. 1/3 szkl. mąka ziemniaczana
  4. 1 szt. jajko
  5. 1 łyżka kurkuma
  6. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W pierwszym rondelku połącz ziemniaki, buraki czerwone oraz sól.

Obrazek

2. Natomiast w drugim garnku połącz z ziemniakami kurkumę i sól. Gotuj przez 25-30 minut.

Obrazek

3. Obie mieszanki przeciśnij przez praskę.

Obrazek

4. Następnie dodaj do każdego garnka po jajku oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Z dwóch mieszanek uformuj plecionkę jak na zdjęciu poniżej. Po czym potnij na mniejsze kawałki. Gotuj w gorącej wodzie.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Wrzucam na budyń i zapiekam. Ciasto znika w mgnieniu oka
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Ekspresowa babka z najzdrowszymi polskimi owocami. Śpiesz się, bo sezon niedługo się skończy
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło