PrzepisDania główneKotlety z czerwoną kapustą

Kotlety z czerwoną kapustą

Znudziły Ci się standardowe kotlety i oklepana panierka? Jeśli tak zaszalej w kuchni i przygotuj naszą propozycję z czerwoną kapustą i ziemniakami w roli głównej!

Kotlety z czerwoną kapustą
Pyszności

27.12.2018 | aktual.: 28.12.2018 08:29

Składniki:

  1. 6 szt. małe ziemniaki ugotowane
  2. 1 szkl. czerwona kapusta posiekana
  3. 1/2 łyżeczki pieprz grubo mielony
  4. 1/2 szt. cebula
  5. 1-2 szt. papryczka chilli
  6. 1 łyżeczka kolendra mielona
  7. 1 łyżeczka kminek mielony
  8. 1/2 łyżeczki garam masala
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 szkl. biały sezam
  11. olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, posiekaną czerwoną kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: papryczkę chilli, mieloną kolendrę, mielony kminek, garam masala, pieprz oraz sól.

Obraz

3. Dokładnie wymieszaj i z powstałej mieszanki stwórz kotlety.

Obraz

4. Przed wrzuceniem ich na rozgrzaną patelnię, obtocz każdy kawałek w białym sezamie.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie