Zapiekane muszle makaronowe nadziewane przepysznym nadzieniem. Koniecznie ich spróbuj!

Masz ochotę na danie z makaronem? To świetnie, znajdujesz się w idealnym miejscu. Dzisiaj chciałabym pokazać ci świetny przepis na przyrządzenie zapiekanych muszli makaronowych z przepysznym nadzieniem.

Obrazek
Pyszności

Takie danie świetnie sprawdzi się np. jako przystawka lub przekąska na imprezę. Jestem pewna, że twoi goście będą pod wrażeniem, kiedy je zobaczą. Koniecznie ich wypróbuj!

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 60 g masło
  2. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  3. 1 szt. pierś z kurczaka
  4. 225 g świeżych liści szpinaku zmielona
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 350 ml sos arrabiata
  8. 250 g serek śmietankowy
  9. 340 g muszle makaronowe
  10. 230 g ser cheddar starty
Sposób przygotowania:
1. Roztop 30 g masła na patelni. Następnie wrzuć na nią cebulę i zeszklij ją.
2. Kiedy cebula będzie zeszklona, dodaj do niej zmielonego kurczaka i smaż tak długo, aż nie będzie miał różowego koloru.
3. Kiedy kurczak się usmaży dodaj szpinak i przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Duś tak długo, aż liście zmniejszą swoją objętość.
4. Kiedy liście szpinaku zmniejszą swoją objętość, dodaj 30 g masła i roztop je. Kiedy masło się rozpuści, dodaj sos arrabiata i wszystko wymieszaj.
5. Kiedy sos się zagotuje, dodaj do niego serek śmietankowy. Wymieszaj. Kiedy serek się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
6. Ugotuj muszle makaronowe według zaleceń na opakowaniu. Następnie odcedź je i wypłucz w wodzie. Za pomocą łyżki nałóż nadzienie do ugotowanych muszli.
7. Ułóż muszle na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp je z wierzchu startym serem cheddar. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
8. Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i przełóż muszle na talerz.
9. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej