PrzepisŚniadanieOmlet owinięty boczkiem

Omlet owinięty boczkiem

Omlet owinięty boczkiem to nasza sprawdzona receptura na szybkie i smaczne śniadanie. Nigdy Cię nie zawiedzie, dajemy na to swoją gwarancję :)

Omlet owinięty boczkiem
Pyszności

22.01.2021 | aktual.: 24.01.2021 12:31

Jajeczną mieszankę do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 6 szt. jajka
  2. 2 szt. pomidory
  3. 150 g śmietana 22%
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 150 g ser cheddar
  7. 50 g szpinak
  8. 18 szt. boczek surowy plastry

Sposób przygotowania:

1. Ułóż plastry boczku dookoła formy do pieczenia.

Obraz

2. Następnie umieść w środku naczynia szpinak i cheddar.

Obraz

3. Czas na jajeczną mieszankę. W tym celu połącz w blenderze: jajka, pomidory, śmietankę, sól oraz pieprz.

Obraz

4. Przelej mieszankę z blendera do formy, po czym zawiń plastry boczku do środka. Następnie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie