Serowa przekąska w chlebie tostowym

Czy z chleba tostowego można przygotować przekąskę? Jak się okazuje, jak najbardziej tak. Szczegóły znajdziesz poniżej.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 opakowanie chleb tostowy
  2. 14 szt. ser mini babybel
  3. 40 g mąka
  4. 50 ml woda
  5. 400 g parmezan
  6. 1,5 łyżeczki czosnek w proszku
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:

1. Rozwałkuj chleb tostowy. Z każdej kromki wytnij koło.

Obrazek

2. Na każdym kółku ułóż serek.

Obrazek

3. Przy pomocy mąki i wody stwórz mieszankę i rozprowadź ją dookoła serka.

Obrazek

4. Przykryj drugim kółkiem z chleba tostowego. Dokładnie połącz brzegi.

Obrazek

5. Wrzuć serowe przekąski do rozgrzanego oleju i smaż przez chwilę.

Obrazek

6. W misce połącz ze sobą parmezan, czosnek w proszku, pieprz i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

7. Obtocz każdy kawałek w powstałej mieszance.

Obrazek

8. Gotowe przekąski podawaj z ulubionym sosem.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie