Tosty francuskie w formie babeczek

Tosty francuskie z genialnym nadzieniem to gotowa receptura na pyszny deser. Jeśli chcesz poznać szczegóły, przeczytaj ten artykuł do końca. Na pewno nie pożałujesz 😍

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Chleb

  1. 1 szt. chleb tostowy
  2. 5 szt. jajka
  3. 3 łyżki mleko
  4. 1 szczypta cynamon
  5. 3 łyżki cukier brązowy
  6. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Farsz

  1. 2 łyżki cukier
  2. 130 g borówki
  3. 130 g maliny
  4. 380 g serek śmietankowy
  5. 3 łyżki mleko
  6. 4 łyżki śmietanka 30%
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania nadzienia. W tym celu połącz: serek, cukier, mleko, śmietankę 30% oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

2. Dokładnie wymieszaj po czym podziel masę na dwie miski. Do jednej dodaj borówki, a do drugiej maliny.

Obrazek

3. Czas przygotować tosty. W małej misce połącz: jajka, brązowy cukier, mleko, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Wytnij z chleba tostowego kółka. Następnie obtocz w jajecznej mieszance.

Obrazek

5. Umieść tosty w formie na muffiny. Dodaj nadzienie, po czym przykryj drugim tostem i posyp brązowym cukrem.

Obrazek

6. Babeczki w takiej formie zapiekaj przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Gotowe słodkości udekoruj według uznania. My postawiliśmy na mus malinowy 😉

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Najprostszy przepis na makowca. Miksujesz składniki, a resztę robi za ciebie piekarnik
Najprostszy przepis na makowca. Miksujesz składniki, a resztę robi za ciebie piekarnik
Na święta robię dorsza po wenecku. Ładnie pachnie i nie rozpada się
Na święta robię dorsza po wenecku. Ładnie pachnie i nie rozpada się
Świąteczny bigos może być wsparciem dla jelit. Strukturalny owoc jest lepszym dodatkiem niż mięso
Świąteczny bigos może być wsparciem dla jelit. Strukturalny owoc jest lepszym dodatkiem niż mięso
Karol Okrasa tak robi ciasto na pierogi. Jest delikatne i elastyczne, a farsz nie wypada podczas gotowania
Karol Okrasa tak robi ciasto na pierogi. Jest delikatne i elastyczne, a farsz nie wypada podczas gotowania
Pił ją nawet Fryderyk Chopin. "Kawa partyzantów" poprawia koncentrację i odporność na stres
Pił ją nawet Fryderyk Chopin. "Kawa partyzantów" poprawia koncentrację i odporność na stres
Łzy Hioba są często mylone z pęczakiem. Pomagają obniżyć ciśnienie i opóźniają starzenie
Łzy Hioba są często mylone z pęczakiem. Pomagają obniżyć ciśnienie i opóźniają starzenie
Do ciasta dorzucam kiełbasę i smażę placki. O ziemniaczane nikt nawet nie zapyta
Do ciasta dorzucam kiełbasę i smażę placki. O ziemniaczane nikt nawet nie zapyta
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀