Tosty francuskie w formie babeczek

Tosty francuskie z genialnym nadzieniem to gotowa receptura na pyszny deser. Jeśli chcesz poznać szczegóły, przeczytaj ten artykuł do końca. Na pewno nie pożałujesz 😍

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Chleb

  1. 1 szt. chleb tostowy
  2. 5 szt. jajka
  3. 3 łyżki mleko
  4. 1 szczypta cynamon
  5. 3 łyżki cukier brązowy
  6. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Farsz

  1. 2 łyżki cukier
  2. 130 g borówki
  3. 130 g maliny
  4. 380 g serek śmietankowy
  5. 3 łyżki mleko
  6. 4 łyżki śmietanka 30%
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania nadzienia. W tym celu połącz: serek, cukier, mleko, śmietankę 30% oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

2. Dokładnie wymieszaj po czym podziel masę na dwie miski. Do jednej dodaj borówki, a do drugiej maliny.

Obrazek

3. Czas przygotować tosty. W małej misce połącz: jajka, brązowy cukier, mleko, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Wytnij z chleba tostowego kółka. Następnie obtocz w jajecznej mieszance.

Obrazek

5. Umieść tosty w formie na muffiny. Dodaj nadzienie, po czym przykryj drugim tostem i posyp brązowym cukrem.

Obrazek

6. Babeczki w takiej formie zapiekaj przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Gotowe słodkości udekoruj według uznania. My postawiliśmy na mus malinowy 😉

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie