Truskawki w cieście naleśnikowym

Słodkości nigdy za wiele, a zwłaszcza kiedy w grę wchodzą truskawki ❤️ To połączenie z pewnością ci się spodoba ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 260 g serek śmietankowy
  2. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  3. 4 łyżeczki kakao
  4. cukier puder do dekoracji
  5. śmietanka do dekoracji
  6. 140 g cukier puder
  7. 1 opakowanie truskawki
  8. 2 szkl. mleko
  9. 2 szt. jajka
  10. 4 łyżki cukier
  11. 2 szkl. mąka
  12. 2 łyżki olej
  13. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, ekstrakt waniliowy oraz cukier puder. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Od truskawek odetnij szypułki i wydrąż otwór w każdym owocu.

Obrazek

3. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz.

Obrazek

4. Następnie przygotuj ciasto naleśnikowe, łącząc ze sobą: mleko, jajka, cukier, mąkę, olej, proszek do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki zmiksuj. Truskawki obtocz w naleśnikowej mieszance i smaż przez chwilę na głębokim oleju.

Obrazek

5. Truskawki w cieście naleśnikowym udekoruj przy pomocy bitej śmietany oraz cukru pudru.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W PRL-u hit obiadowy. To tanie, szybkie i pyszne danie
W PRL-u hit obiadowy. To tanie, szybkie i pyszne danie
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Magda Gessler podzieliła się swoim patentem
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Magda Gessler podzieliła się swoim patentem
Biorę kapustę, buraki i kilka dodatków. Po chwili mam surówkę, która czyści jelita jak odkurzacz
Biorę kapustę, buraki i kilka dodatków. Po chwili mam surówkę, która czyści jelita jak odkurzacz
Dolewam do ciasta na placuszki. Są zdrowsze, puszyste, a dzieci ustawiają się w kolejce po dokładkę
Dolewam do ciasta na placuszki. Są zdrowsze, puszyste, a dzieci ustawiają się w kolejce po dokładkę
To najlepsze mięso na gołąbki. Wychodzą smaczne i wyjątkowo soczyste
To najlepsze mięso na gołąbki. Wychodzą smaczne i wyjątkowo soczyste
Zastąpią tradycyjne placki ziemniaczane. Z tym dodatkiem są idealnie chrupiące i znacznie delikatniejsze
Zastąpią tradycyjne placki ziemniaczane. Z tym dodatkiem są idealnie chrupiące i znacznie delikatniejsze
Nasi dziadkowie uwielbiali, a my nawet nie patrzymy w ich stronę. Gdy pojawiały się na stole, nikt nie pytał o kotlety
Nasi dziadkowie uwielbiali, a my nawet nie patrzymy w ich stronę. Gdy pojawiały się na stole, nikt nie pytał o kotlety
Delikatne mięso i wolne od antybiotyków. Kotlety z niego smakują rewelacyjnie i są mięciutkie
Delikatne mięso i wolne od antybiotyków. Kotlety z niego smakują rewelacyjnie i są mięciutkie
Mielone mojej babci były soczyste w środku i chrupkie z zewnątrz. Teraz już wiem, co wlewała do masy
Mielone mojej babci były soczyste w środku i chrupkie z zewnątrz. Teraz już wiem, co wlewała do masy
Wlej pół szklanki tego napoju do bigosu. Podkreśli smak tak bardzo, że każdy zapyta o ten dodatek
Wlej pół szklanki tego napoju do bigosu. Podkreśli smak tak bardzo, że każdy zapyta o ten dodatek
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę