Zakręcona pizza z pulpetami

Tym razem w naszej kuchni stworzyliśmy wyjątkową kombinację. Zakręcona pizza z pulpetami i pomidorkami koktajlowymi zrobi furorę na każdym spotkaniu w gronie znajomych! Tego nie możesz przegapić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g mielone mięso wołowe
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szt. cebula
  6. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  7. 1/3 szkl. parmezan starty
  8. 1/3 szkl. bułka tarta
  9. 1 szt. ciasto na pizzę
  10. 100 g sos do pizzy
  11. 100 g ser mozzarella
  12. 11 szt. pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

1. W misce przygotuj mieszankę na pulpety. W tym celu połącz ze sobą: mielone mięso, jajko, cebulę, natkę pietruszki, parmezan, pieprz, sól oraz bułkę tartą.

Obrazek

2. Uformuj pulpety.

Obrazek

3. Rozwałkowane ciasto na pizzę podziel na 3 części. Na każdym kawałku rozprowadź sos do pizzy i rozsyp mozzarellę.

Obrazek

4. Następnie ułóż naprzemiennie pulpety i pomidorki koktajlowe. Pomiędzy elementami zrób łączenia ciasta.

Obrazek

5. Z trzech kawałków uformuj koło. Wstaw do piekarnika i piecz zgodnie z informacjami na opakowaniu.

Obrazek

6. Gotową pizzę możesz udekorować listkami bazylii. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku