PrzepisPrzekąskiZiemniaczana miseczka zapiekana z serem i boczkiem
Ziemniaczana miseczka zapiekana z serem i boczkiem
Dzisiaj w naszej kuchni króluje ziemniak, który stał się głównym budulcem pysznych miseczek. Równie smaczne jest nadzienie oryginalnych naczyń. Razem tworzą oryginalny miks, który pokochasz od pierwszego kęsa.
Pyszności
Składniki:
500 g ziemniaki ugotowane
1 szt. jajo
1/3 szkl. pietruszka posiekana
50 g parmezan
50 g masło
125 g boczek
1 szt. ser camembert
rukola do dekoracji
pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, jajko, pietruszkę, ser oraz masło.
2. Powstałą mieszankę umieść w rękawie cukierniczym i stwórz ziemniaczane miseczki.
3. W każdej miseczce umieść kawałki boczku oraz ser camembert.
4. Ziemniaczane miseczki piecz w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.