WAŻNE
TERAZ

Rosyjskie drony naruszyły przestrzeń powietrzną Polski

Zupa brokułowa z ziemniakami

Za oknem pogoda nas nie rozpieszcza, dlatego też postanowiliśmy przygotować coś, co pomoże przetrwać ten trudny okres. Pyszna zupa brokułowa z ziemniakami sprawdzi się w tej roli w 100%. Tego nie można przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. cebula mała, posiekana
  2. 1 szt. marchewka
  3. 3 szt. ziemniaki
  4. 1,5 l bulion
  5. 3 szt. ziele angielskie
  6. 1 szt. brokuł
  7. 1/3 szkl. śmietanka 18%
Sposób przygotowania:

1. Do rozgrzanego rondelka wrzuć posiekaną cebulkę. Po chwili dodaj marchewkę i ziemniaki.

Obrazek

2. Następnie zalej warzywa bulionem i dorzuć ziele angielskie. Gotuj mieszankę pod przykryciem przez 10 minut.

Obrazek

3. Kiedy warzywa będą już miękkie, dodaj brokuł. Gotuj przez chwilę, bez pokrywki.

Obrazek

4. Stopniowo dodawaj śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5 minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze