WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Pyszny sernik dyniowy podany jako dip

Już za chwilę przekonasz się, że genialny sernik dyniowy można podać w postaci dipu. Taka forma przyda się m.in. na przyjęcie halloweenowe.

Obrazek
Pyszności

Przepis na zrobienie puree z dyni już na Ciebie czeka!

Składniki:

  1. 3 szt. dynie 2 w całości i z jednej puree
  2. 1 szkl. śmietanka 30%
  3. 200 g serek śmietankowy
  4. 150 g cukier biały
  5. 2 łyżeczki pumpkin spice
  6. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  7. biszkopty do dekoracji
  8. orzechy pekan posiekane

Sposób przygotowania:

1. Ubij schłodzoną śmietankę.

Obrazek

2. Jedną dynię przeznacz na przygotowanie dyniowego puree. Instrukcję jak to zrobić znajdziesz powyżej. Pozostałe dynie wydrąż.

Obrazek

3. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, cukier, ekstrakt waniliowy, puree z dyni i pumpkin spice. Następnie dodaj delikatnie ubitą wcześniej śmietankę.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do dyni. Udekoruj przy pomocy biszkoptów i orzechów pekan.

Obrazek

5. I dip na imprezę halloweenową jest już gotowy!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser