PrzepisWigilijna zupa grzybowa w formie kremu
Wigilijna zupa grzybowa w formie kremu
Pyszności
12.12.2019 17:00, aktual.: 11.09.2020 09:52
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, dlatego już dziś mamy dla Ciebie kolejną propozycję na wigilijny stół. Tym razem będzie to zupa grzybowa w formie kremu, którą podasz swoim bliskim w pysznym chlebie. Elegancka i aksamitna w smaku - po prostu palce lizać!
W przygotowaniu kremu, który się nie rozwarstwia, pomógł nam blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).
Składniki:
Zupa grzybowa
- 300 g grzyby świeże lub mrożone
- 1 szt. cebula
- 1/2 łyżeczki pieprz biały
- 2-3 łyżki masło
- 1/2 szt. seler
- 2 szt. marchewka
- 1 szt. korzeń pietruszki
- 1/2 szkl. białe wino
- 4-5 szt. ziele angielskie;
- 2-3 szt. liście laurowe
- 1,5 l bulion warzywny
- 1 łyżeczka sól
Zielona kruszonka
- 1 szt. twarda bułka
- 1 pęczek natka pietruszki
- 2 szt. gałązki tymianku
Sposób przygotowania: