PrzepisWigilijna zupa grzybowa w formie kremu
Wigilijna zupa grzybowa w formie kremu
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, dlatego już dziś mamy dla Ciebie kolejną propozycję na wigilijny stół. Tym razem będzie to zupa grzybowa w formie kremu, którą podasz swoim bliskim w pysznym chlebie. Elegancka i aksamitna w smaku - po prostu palce lizać!
Pyszności
12.12.2019 | aktual.: 11.09.2020 09:52
W przygotowaniu kremu, który się nie rozwarstwia, pomógł nam blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).
Składniki:
Zupa grzybowa
- 300 g grzyby świeże lub mrożone
- 1 szt. cebula
- 1/2 łyżeczki pieprz biały
- 2-3 łyżki masło
- 1/2 szt. seler
- 2 szt. marchewka
- 1 szt. korzeń pietruszki
- 1/2 szkl. białe wino
- 4-5 szt. ziele angielskie;
- 2-3 szt. liście laurowe
- 1,5 l bulion warzywny
- 1 łyżeczka sól
Zielona kruszonka
- 1 szt. twarda bułka
- 1 pęczek natka pietruszki
- 2 szt. gałązki tymianku
Sposób przygotowania: