Znany youtuber poszedł na kebaba i mocno się zdziwił. "Ceny w Polsce robią się zachodnie"

Kebab zawładnął Polską. W niemalże każdej miejscowości znajduje się bar z tym tureckim specjałem. Dymitr Błaszczyk, youtuber znany z kanału "Sprawdzam Jak" postanowił wypróbować kebab ze słynnego lokalu Piri Piri w Katowicach. Czy faktycznie jest wart swojej ceny?

Youtuber sprawdził, czy warto aż tyle płacić za kebabaYoutuber sprawdził, czy warto aż tyle płacić za kebaba
Źródło zdjęć: © YouTube

Dymitr Błaszczyk, prowadzący kanał na YouTube "Sprawdzam Jak" na prośbę swoich widzów udał się do katowickiego lokalu w celu wydania szczerej opinii. Choć ceny nie należą tam do najniższych, bowiem za kebaba zapłacimy co najmniej 25 złotych, zdaniem wielu osób jest on wart swojej ceny.

Kebab reklamowany jest jako kraftowy. Oznacza to, że mięso przyrządzane jest samodzielnie, z najwyższej jakości mięsa z dodatkiem autorskiej mieszanki przypraw.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Domowy chlebek a'la pizza

Youtuber odwiedził słynną kebabownię. Czy jest wart swojej ceny?

Historia Piri Piri rozpoczyna się w Lublinie, gdzie w 2014 roku właściciele sieciówki otworzyli pierwszy lokal. Niedługo później otworzono drugi punkt, a w 2019 roku rozpoczęli produkcję mięsa na ogólnopolską skalę. Youtuber odwiedził lokal znajdujący się w Katowicach. Na prośbę fanów, postanowił wydać szczerą opinię na temat jednego z najpopularniejszych kebabów w Polsce.

W ofercie lokalu znajduje się kilkanaście różnych pozycji. Błaszczyk sprawdził całe menu, które określił mianem obszernego. Dodał też, że "ceny w Polsce robią się zachodnie". Na pierwszy ogień poszedł klasyczny kebab w bułce. W środku znajdował się kurczak, sos i warzywa. Porcja okazała się być gigantyczna, mimo że był to kebab standardowej wielkości. A co ze smakiem?

- Mięso jest mocno wysuszone. Nie ma zbyt wiele wspólnego z berlińskim kebabem, gdzie mięso jest wyjątkowo soczyste - wyznał w filmiku.

"Smaczny sos, mocno wysuszone mięso"

Po zbliżeniu kamery dokładnie widać, że mięso jest przesuszone.

- Nie ma w sobie kompletnie nic z soczystości. Muszę wam powiedzieć, że ten kebab nie jest niesmaczny. Jest po prostu... zwykły. On się niczym nie wyróżnia, nie wybija, więc nie rozumiem tej fascynacji - wyznał youtuber.

Na drugi ogień poszedł kebab w lawaszu. Ten wypadł już znacznie lepiej. W kebabie znajdowało się dużo świeżych warzyw i sporo sosu, a mięso było bardziej soczyste. Porcja była ogromna, podobnie jak kebab w bułce. Błaszczykowski określił go mianem "smacznego i przyjemnego".

- Powiem wam szczerze, że nie wróciłbym tutaj. Rozumiem, przyjść raz na jakiś czas, ale żeby tak jak inni ludzie, czekać kilka godzin, żeby to zjeść, to tego już kompletnie nie kumam. Niezłe, ale kompletnie zwykłe - podsumował na koniec filmiku.

CZY WARTO ZJEŚĆ KEBAB PIRI PIRI - WARTO AŻ TYLE PŁACIĆ?!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej