Anna Galuhn

Burger Drwala powrócił. Na start tylko w tym mieście w Polsce

Tylko wybrańcy mogą przez pierwszy tydzień skosztować kultowej kanapki z sieci fast-food. Premiera Drwala odbyła się 13 listopada w lokalu w Poznaniu. Restauracja przeszła zupełną metamorfozę. Została wyposażona w ekrany, które pokazują, jak ciepło robi się po zjedzeniu Drwala. W tym roku nowością jest wariant, który rozgrzewa dzięki jednemu składnikowi.

Co roku z okazji premiery Drwala wybierana jest jedna restauracja w Polsce, która na kilka dni przechodzi sezonową odmianę. Tym razem zainstalowano spektakularne ekrany immersyjne – przechodnie z zewnątrz mogą zobaczyć, jak ciepło jest gościom w środku. Również osoby w restauracji widzą przechodniów, ale w zimnym niebieskim kolorze. Im wyższa temperatura, tym jaśniejszy kolor na ekranach. Barwy zmieniają się na cieplejsze również wtedy, gdy ludzie zbliżają się do siebie.

W tym roku Drwal jest o złotówkę droższy niż w zeszłym sezonie. Klasyczna kanapka kosztuje 25 złotych i 90 groszy. Za Ogniste Papryczki i inne warianty Drwala zapłacisz 26 złotych i 90 groszy, w zestawie z napojem i frytkami – 34 złote i 60 groszy. Jak co roku kotlet znajduje się w specjalnej bułce z prażoną cebulką i boczkiem. W środku, oprócz mięsa, jest ser w panierce, plasterek chrupiącego bekonu, prażona cebulka i świeże warzywa. Jako opcję możesz wybrać nie tylko premierowe czerwone jalapeño, ale także chrzan lub żurawinę, można też zamienić klasycznego burgera na kurczaka. Jako dodatek pojawiły się zakręcone frytki z sosem śmietanowym.

Na start akcji Drwal we wszystkich wariantach jest dostępny wyłącznie w restauracji przy ul. Hetmańskiej w Poznaniu. Od 19 listopada będzie można go kupić w pozostałych McDonaldach w Polsce, ale na razie tylko w klasycznej wersji. Wtedy też poznański fast-food wróci do swojego dawnego kształtu. Chociaż kto wie? Może uda się zachować chociaż jeden ciepły stolik, kiedy naprawdę zrobi się zimno.

Więcej wideo
Jesienny omlet prosto z piekarnika. Po takim śniadaniu każdy dzień będzie udanyJesienny omlet prosto z piekarnika. Po takim śniadaniu każdy dzień będzie udany
Ciasto jogurtowo-makowe nigdy nie zawodzi. Dosłownie rozpływa się w ustachCiasto jogurtowo-makowe nigdy nie zawodzi. Dosłownie rozpływa się w ustach
Kolacja prosto z piekarnika. Maślane bułki faszerowane na bogato kurczakiem z dodatkamiKolacja prosto z piekarnika. Maślane bułki faszerowane na bogato kurczakiem z dodatkami
Chrupiąca pizza z dużą ilością mięsa bez wyrabiania ciasta. Zrobisz ją w mgnieniu okaChrupiąca pizza z dużą ilością mięsa bez wyrabiania ciasta. Zrobisz ją w mgnieniu oka
Nazwa tego dania totalnie cię zaskoczy. Jak zrobić zupę Ślepe Ryby i co można w niej znaleźć?Nazwa tego dania totalnie cię zaskoczy. Jak zrobić zupę Ślepe Ryby i co można w niej znaleźć?
Chrupiące roladki schabowe skrywają farsz, który nigdy nie zawodzi. Świetna alternatywa dla kotletówChrupiące roladki schabowe skrywają farsz, który nigdy nie zawodzi. Świetna alternatywa dla kotletów
Rogale świętomarcińskie w formie ciasta? Sernik inspirowany pysznymi wypiekami to cukiernicze arcydziełoRogale świętomarcińskie w formie ciasta? Sernik inspirowany pysznymi wypiekami to cukiernicze arcydzieło
Wybrane dla Ciebie
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy
Do bigosu zawsze dodaje to mięso.  Podbija smak całego dania
Do bigosu zawsze dodaje to mięso.  Podbija smak całego dania
Gdy robię te naleśniki, o cynamonki nikt nawet nie pyta. Takie są pyszne
Gdy robię te naleśniki, o cynamonki nikt nawet nie pyta. Takie są pyszne
To idealne mięso na pieczeń. Nie wymaga wielogodzinnego marynowania ani długiego duszenia
To idealne mięso na pieczeń. Nie wymaga wielogodzinnego marynowania ani długiego duszenia
O tej godzinie pij kawę. Według naukowców wtedy najbardziej zmniejsza ryzyko chorób serca
O tej godzinie pij kawę. Według naukowców wtedy najbardziej zmniejsza ryzyko chorób serca
Babka ruska lepsza niż pierogi. Tania, a cała rodzina naje się do syta
Babka ruska lepsza niż pierogi. Tania, a cała rodzina naje się do syta
Jak podgrzać schabowego? Dzięki tej metodzie będzie smaczny i chrupiący
Jak podgrzać schabowego? Dzięki tej metodzie będzie smaczny i chrupiący
Tylko 3 składniki i blender. Używam zamiast masła, bo wzmacnia kości i wspiera serce
Tylko 3 składniki i blender. Używam zamiast masła, bo wzmacnia kości i wspiera serce