Japończycy wymyślili czekoladę w plasterkach. Każdy łasuch w końcu będzie w pełni zaspokojony!

Kto nie lubi czekolady? Chyba każdy choć raz miał na nią taką ochotę, że był w stanie w środku nocy wstać do kuchni w poszukiwaniu ciemnej tabliczki. Niektórzy lubią ją w takiej postaci, ale pozostali ubóstwiają zamkniętą w słoiczku. To uczucie, gdy rozsmarowuje się na chlebie, jest po prostu nieziemskie!

Obrazek
Frania

Jeśli mam być szczera, kocham także ser w plasterkach i życie byłoby o niebo łatwiejsze, gdyby można połączyć te dwie opcje: czekolada i plasterki! Otóż, moi mili: MAMY TO! W końcu powstało to cudo. Stworzeniem czekoladowej pokusy zajęła się japońska firma Bourbon.

Dla niektórych może wydać się to dość dziwne, ale każdy plasterek zawiera 1,3% alkoholu. Ciężko stwierdzić, dlaczego twórcy zdecydowali się na taki krok.
twitter
Całość (czyli 60 plasterków) kosztuj około 122 złotych (3240 japońskich jenów).
Bourbon
Możesz położyć je na naleśnikach lub tostach i obserwować, jak się roztapiają. Pycha!
Bourbon
W sam raz na imprezę!
Bourbon
Czemu nie?!
Bourbon
Smakowite różyczki.
Bourbon
Obrazek
Bourbon

Wszyscy ci, którzy chcą się dowiedzieć czegoś więcej o czekoladowych plasterkach, niech zajrzą na stronę Bourbon. Być może ktoś z Was się skusi :)

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej