Faszerowane pieczarki - idealnie sprawdzają się jako przystawka lub przekąska na imprezę.
21.04.2016 17:22, aktual.: 10.10.2023 20:55
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kiedy przyjdą do ciebie goście, a do podania głównego dania zostało jeszcze trochę czasu, warto przygotować wcześniej przystawkę, która zaspokoi głód podczas oczekiwania za najważniejszą potrawą wieczoru. Takie zadanie doskonale spełnią faszerowane pieczarki. Ponadto, doskonale sprawdzą się także jako przekąska podczas imprezy ze znajomymi. Nawet jeśli wystygną - to nic! Zimne smakują równie dobrze. Wystarczy, że wystawisz je na talerzu, a możesz być pewna, że za chwilę i tak znikną! Jeżeli nie jesteś mistrzynią gotowania - nie przejmuj się! Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga wieloletniego doświadczenia kulinarnego. Dokładna instrukcja poniżej.
Składniki:
- 12 szt. pieczarki duże
- 3 ząbki czosnek pokrojony
- 2 łyżki olej
- 8 łyżek serek śmietankowy
- 0,25 szklanki bułka tarta
- 0,25 szklanki parmezan tarty
- 0,5 łyżeczki sól
- 0,5 łyżeczki pieprz
- 1 pęczek pietruszka