Faszerowane pieczarki - idealnie sprawdzają się jako przystawka lub przekąska na imprezę.
Kiedy przyjdą do ciebie goście, a do podania głównego dania zostało jeszcze trochę czasu, warto przygotować wcześniej przystawkę, która zaspokoi głód podczas oczekiwania za najważniejszą potrawą wieczoru. Takie zadanie doskonale spełnią faszerowane pieczarki. Ponadto, doskonale sprawdzą się także jako przekąska podczas imprezy ze znajomymi. Nawet jeśli wystygną - to nic! Zimne smakują równie dobrze. Wystarczy, że wystawisz je na talerzu, a możesz być pewna, że za chwilę i tak znikną! Jeżeli nie jesteś mistrzyni ą gotowania - nie przejmuj się! Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga wieloletniego doświadczenia kulinarnego. Dokładna instrukcja poniżej.
Składniki:
- 12 szt. pieczarki duże
- 3 ząbki czosnek pokrojony
- 2 łyżki olej
- 8 łyżek serek śmietankowy
- 0,25 szklanki bułka tarta
- 0,25 szklanki parmezan tarty
- 0,5 łyżeczki sól
- 0,5 łyżeczki pieprz
- 1 pęczek pietruszka