Grażyna Torbicka zdradziła, jak dba o sylwetkę. Je wszystko, ale ma jedną zasadę

Grażyna Torbicka to dziennikarka i osobowość telewizyjna, której nikomu nie trzeba przedstawiać. Gwiazda od lat zachwyca profesjonalizmem i klasą. Uznanie budzi też jej uroda i nienaganna sylwetka. Ostatnio zdradziła sekrety swojej diety. Jej szczegóły wielu z was zaskoczą.

ObrazekFacebook
Joanna Bogiel-Jażdżyk

Grażyna Torbicka to jedna z ulubionych telewizyjnych gwiazd. Jej styl jest nie do podrobienia. Oryginalne kreacje, olbrzymia wiedza i klasa to wielkie atuty dziennikarki. Wielu zastanawia się, w czym tkwi sekret jej urody, promiennej cery i wspaniałej figury. Tym bardziej, że gwiazda wielokrotnie podkreślała, że nigdy nie korzystała z możliwości medycyny estetycznej. Nie jest też zwolenniczką katowania się na siłowni.

Jak Grażyna Torbicka dba o swoją figurę?

Grażyna Torbicka szczerze przyznała, że jej sylwetka nie jest efektem katorżniczych ćwiczeń na siłowni.

- Myślę, że szczupłą sylwetkę odziedziczyłam po tacie. Nie umiem katować się treningami, dietami, żeby schudnąć. Nie jestem przeciwniczką ćwiczeń, ale sama nigdy nie byłam w żadnej siłowni czy fitnessie - wyznała w jednym z ostatnich wywiadów.

Okazuje się, że dziennikarka nie jest również fanką restrykcyjnych diet, które wiele innych gwiazd stosuje w trosce o zachowanie dobrej formy i nienagannej figury. Jak podkreśla, stara się jeść to, na co ma ochotę, ale pilnuje, by się nie przejadać.

Sekret diety Grażyny Torbickiej

Jak ujawniła gwiazda, jej ulubionymi potrawami są dania kuchni śródziemnomorskiej. I trudno się dziwić, bo w wielu rankingach i badaniach ta dieta określana jest jako najzdrowsza na świecie. Jej podstawą są warzywa, owoce, zboża, ryby i oliwa. Jednak Grażyna Torbicka nie stroni też od makaronów. Jesteście zdziwieni? Wszak makarony od lat uważane są za tuczące. Jednak dziennikarka, przygotowując swoje makaronowe dania, wybiera szczególny rodzaj makaronu.

- W kuchni kocham wszystko, co jest związane z makaronem, ale typowo włoskim, bez jajek, a także różnego rodzaju sosami. Do tego serwuję dużo warzyw i sałatek - ujawniła Torbicka.

Reasumując, ulubione pasty, przygotowywane według reguł klasycznej włoskiej kuchni i zasada "jem połowę" to sekrety idealnej figury Grażyny Torbickiej. Warto się zainspirować!

Lubisz makaron, przygotuj spaghetti bolognese według naszego przepisu:

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości