Opowiedział, co robią z mlekiem i frytkownicą w tej restauracji. To obrzydliwe!

Ta restauracja przechodziła samą siebie w kwestii brudu. Nowo zatrudniony manager wytrzymał dwa dni, zanim z trzaśnięciem drzwiami opuścił progi lokalu. Wcześniej zdążył jednak dokładnie udokumentować to, co się tam działa. A działo się wiele...

ObrazekRestauracja, w której pracował ten manager, robiła okropne rzeczy - Pyszności; foto: Canva, TikTok

Chociaż zwyczaj stołowania się na mieście i spędzania wolnych chwil w restauracjach nie jest jeszcze w Polsce rozwinięty do tego stopnia, co na przykład we Włoszech, to i tak gastronomia odgrywa ważną rolę w życiu mieszkańców nadwiślańskich miast. Niestety, nie wszyscy restauratorzy podchodzą do swojego zawodu poważnie. I chociaż historia managera, który udokumentował zakulisowe ekscesy restauracji, nie wydarzyła się w Polsce, to i tak może sprawić, że już nigdy więcej nie udasz się do nieznanej ci knajpy. Tak — ten artykuł powoduje mocne skutki uboczne, dlatego zastanów się dwa razy, nim go przeczytasz.

Jak mają zmienić olej, skoro jest gorący?

Mężczyzna prowadzący na TikToku profil o nazwie @chocolatemilkbrothers został zatrudniony do feralnej restauracji w roli managera. Jego zadanie? Bardzo proste: zwiększyć sprzedaż i polepszyć jakość usług. Tiktoker przyznał, że w swoim nowym miejscu pracy wytrzymał całe... 2 dni. Dosłownie nie był w stanie wytrzymać tego, co tam odnalazł.

Już po kilku chwilach spędzonych w restauracji nowy manager wiedział, że znalazł się w miejscu, które o czystości i zasadach BHP nie wie zbyt wiele. Obrzydliwie brudna podłoga, paskudny zapach i zdecydowanie zbyt wysoka temperatura panująca w lodówkach i na kuchni to jedynie część problemu. Prawdziwy dramat rozpoczął się, kiedy tiktoker zajrzał do frytkownic. To, co tam ujrzał, wołało o pomstę do nieba.

Całkowicie czarny, od dawna nieczyszczony olej sprawiał fatalne wrażenie. Jeszcze gorsze wywołała odpowiedź restauratora na prośby managera o wyjaśnienie tej sytuacji. Głupota? Lekceważenie? Niekompetencja — to na pewno. Restaurator bardzo szybko zmierzył się z pytaniami tiktokera: olej nie jest zmieniany, bo przecież jest gorący i jest to niebezpieczne. Tak — okazało się, że frytkownicy nigdy nie były wyłączane.

"Jeśli śmierdzi, to po prostu dodaj przyprawy"

Kolejne nagrania tiktokera dotyczyły m.in. kwestii honorowania (a raczej: nierobienia tego) dat ważności różnego rodzaju produktów. Nowy manager odkrył bowiem około dwudziestu pudełek z przeterminowanym indykiem. Wyjaśnienie właściciela? Brak. Ale był za to "sposób". Dodać do śmierdzącego mięsa więcej przypraw. Wtedy nikt się nie zorientuje.

Również mleko było przeterminowane o... 2 miesiące. Oczywistą reakcją managera było wyrzucenie go do kosza na śmieci. To z kolei spowodowało wściekłość właściciela restauracji, który powiedział, że zawsze można oddzielić kawałki kwaśnego mleka i dolać trochę wody. Niezły lifehack! Oczywiście w cudzysłowie.

Po dwóch dniach pracy @chocolatemilkbrothers opuścił progi obleśnej restauracji. To go zwyczajnie przerosło, a właściciel tak naprawdę nie był skory do podejmowania żadnych prób polepszenia jakości usług. Po 5 dniach od zakończenia pracy managera restauracja została zamknięta. I - bądźmy szczerzy — bardzo dobrze.

Wybrane dla Ciebie
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Ten przepis zajmuje tyle ile gotuje się makaron. Ekspresowy włoski obiad, idealny na leniwe dni
Ten przepis zajmuje tyle ile gotuje się makaron. Ekspresowy włoski obiad, idealny na leniwe dni
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯