Połącz 2 składniki i pij na śniadanie. Poczujesz się lekko, a kilogramy zaczną spadać

Siemię lniane i maślanka to dwa składniki, które doskonale sprawdzają się w walce z nadwagą. W połączeniu tworzą pyszny i zdrowy napój, który pomoże ci schudnąć bez wyrzeczeń.

Sycący i odchudzający napój na śniadanieSycący i odchudzający napój na śniadanie
Źródło zdjęć: © Freepik | Josep M Suria
Marcin Michałowski

Chcesz schudnąć, ale nie masz czasu na diety i ćwiczenia? Wypróbuj prosty napój z siemienia lnianego i maślanki. Jest to skuteczny sposób na pozbycie się nadprogramowych kilogramów, a jednocześnie poprawę zdrowia i samopoczucia. Koniecznie wypróbuj ten znakomity przepis na zdrowe i szybkie śniadanie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Parówki w chlebie tostowym. Nowy sposób na śniadanie

Napój z maślanki i siemienia lnianego - zdrowe śniadanie

Oto przepis na napój odchudzający oparty na siemieniu lnianym i naturalnej maślance. Nie tylko pomaga w redukcji tłuszczu, ale także wspiera trawienie, eliminuje wzdęcia i wzmacnia odporność.

Co potrzebujesz:

  • 200 ml maślanki naturalnej,
  • 2 łyżki siemienia lnianego.

Przygotowanie:

  1. Wlej 200 ml maślanki do szklanki, a następnie dodaj 2 łyżki siemienia lnianego.
  2. Dokładnie wymieszaj składniki. Zalecamy przygotowanie napoju wieczorem, aby siemię lniane miało wystarczająco czasu na napęcznienie. Pozostaw napój w lodówce na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.
  3. Po tym czasie, twój napój z siemienia lnianego jest gotowy do spożycia.

Regularne picie tego odżywczego napoju przyniesie korzyści twojemu zdrowiu i sylwetce. Dzięki zawartości białka i błonnika poczujesz się syty, a jednocześnie wspomożesz proces trawienia. Oponka z brzucha zacznie znikać, a twoja odporność zostanie wzmocniona. Dodatkowo, dzięki niskiej kaloryczności tego napoju, możesz cieszyć się smacznym sposobem na redukcję wagi.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej