PrzepisŚniadanieBudyń jaglany z rabarbarem

Budyń jaglany z rabarbarem

Budyń jaglany z rabarbarem
Pyszności
29.05.2021 12:00, aktualizacja: 30.05.2021 09:52

Budyń jaglany z rabarbarem to obecnie nasz ulubiony deser. Wykorzystujemy w pełni sezon na rabarbar i przygotowujemy go kilka razy w tygodniu!

Składniki:

  1. 200 g kasza jaglana
  2. 600 ml mleko
  3. 3 łyżki kakao ciemne
  4. 1 szt. łodyga rabarbaru
  5. 1/3 szkl. woda
  6. 1/3 szkl. sok z pomarańczy
  7. 1 łyżka skórka z pomarańczy starta
  8. 2-3 łyżki miód
  9. 3 cm imbir

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ugotowania kaszy jaglanej w mleku.

Obraz

2. W międzyczasie podziel rabarbar na mniejsze kawałki.

Rabarbar - Pszyności
Rabarbar - Pszyności

3. Następnie przełóż je do garnka. Po czym dodaj wodę, imbir, sok i skórkę z pomarańczy. Gotuj kilkanaście minut.

Obraz

4. Na koniec dodaj miód i gotowe!

Obraz

5. Wróć do ugotowanej kaszy. Dodaj do niej kakao i miód, po czym zblenduj na jednolitą mieszankę.

Obraz

6. Umieść bezpośrednio na budyniu część mieszanki z rabarbarem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także