Bułeczki drożdżowe z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bułeczek drożdżowych z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką.

Bułeczki drożdżowe z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bułeczki drożdżowe z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią mięso i rozdrobnij je. Kiedy mięso będzie dosmażone, odlej z patelni tłuszcz i posyp mięso przyprawą meksykańską. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Ponownie wymieszaj.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią mięso i rozdrobnij je. Kiedy mięso będzie dosmażone, odlej z patelni tłuszcz i posyp mięso przyprawą meksykańską. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Ponownie wymieszaj.
  2. Posyp ciasto drożdżowe mąką i rozwałkuj je. Powycinaj z niego średniej wielkości kwadraty.
    Posyp <a href="https://pysznosci.pl/przepisy/ciasto-drozdzowe-na-slono/" target="_blank">ciasto drożdżowe</a> mąką i rozwałkuj je. Powycinaj z niego średniej wielkości kwadraty.
  3. Do każdego kwadratu nałóż przygotowany farsz i laskę żółtego sera. Zawiń ciasto tak, aby nadzienie było dobrze zamknięte. Ułóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Do każdego kwadratu nałóż przygotowany farsz i laskę żółtego sera. Zawiń ciasto tak, aby nadzienie było dobrze zamknięte. Ułóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. W miseczce wymieszaj ze sobą roztopione masło, pietruszkę i czosnek, a następnie nasmaruj tą mieszanką wierzch bułeczek. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 10 minut.
    W miseczce wymieszaj ze sobą roztopione masło, pietruszkę i czosnek, a następnie nasmaruj tą mieszanką wierzch bułeczek. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 10 minut.
  5. Po 10 minutach wyjmij gotowe bułeczki z piekarnika.
    Po 10 minutach wyjmij gotowe bułeczki z piekarnika.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×