Ciasto czekoladowo-orzechowe z masą kajmakową i ryżem preparowanym

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie ciasta czekoladowo-orzechowego z masą kajmakową i ryżem preparowanym.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/4 szklanki masło
  2. 180 g pianki marshmallow
  3. 100 g ryż preparowany
  4. 2 garści orzechy ziemne
  5. 250 g masa kajmakowa
  6. 100 ml śmietanka kremówka 30%
  7. 100 g czekolada mleczna
  8. 50 g czekolada gorzka
Sposób przygotowania:

1. Roztop masło na patelni, a następnie dodaj pianki marshmallow. Kiedy pianki się roztopią, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.

Obrazek

2. Zawartość patelni dodaj do ryżu preparowanego i dokładnie wszystko wymieszaj. Następnie przełóż uzyskaną masę do blaszki.

Obrazek

3. Dodaj orzeszki ziemne, a następnie masę kajmakową.

Obrazek

4. W rondelku roztop ze sobą śmietankę 30%, czekoladę mleczną i czekoladę gorzką, a następnie wylej polewę do blaszki. Włóż do lodówki na 6 godzin.

Obrazek

5. Po 6 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil