Imprezowy chlebek

Specjalnie z myślą o Ws przygotowaliśmy przekąskę, która naszym zdaniem zrobi furorę na każdej imprezie andrzejkowej. Same pyszności! ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g boczek w plastrach pokrojony, podsmażony
  2. 3 szkl. mąka pszenna
  3. 1 łyżka proszek do pieczenia
  4. 1 szkl. maślanka
  5. 200 g serek śmietankowy
  6. 150 g ser cheddar
  7. 2 szt. papryczki chilli posiekane
  8. 2 łyżeczki cukier
  9. 1 łyżka olej roślinny do posmarowania foremki
  10. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, podsmażony boczek, cheddar oraz papryczki chilli.

Obrazek

2. W drugiej misce umieść mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól.

Obrazek

3. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę i maślankę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Do wysmarowanej olejem formy, przełóż powstałą mieszankę. Wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotowy chlebek podaj z ulubionym sosem.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości