Od kiedy znam ten przepis, wszyscy znajomi chcą jeść ze mną śniadanie. Po prostu pyszności!

Większość z nas wie, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia. To właśnie dzięki niemu ładujemy energię na codzienne czynności.

Obrazek
Pyszności

Najczęściej na śniadanie jemy kanapki, musli oraz jajecznicę. Każdy wie, jak wygląda klasyczna jajecznica, ale czy wyobraziłeś sobie kiedyś, jak wyglądałaby jajecznica w kształcie serduszek?! To właśnie na to danie, znajdziesz przepis w tym artykule.

Muszę przyznać, że od kiedy poznałam tą potrawę, wszyscy znajomi chcą jeść ze mną śniadanie!

Składniki:

  1. 1 łyżka masło roztopione
  2. 6 łyżeczek czerwona cebula pokrojona na małe kawałki
  3. 6 szt. foremki na muffinki w kształcie serduszek
  4. 6 łyżeczek szynka pokrojona w kostkę
  5. 6 łyżeczek pomidor pokrojony w kostkę
  6. 6 łyżeczek szczypiorek posiekany
  7. 6 łyżeczek żółty ser starty
  8. 4 szt. jajka
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki pieprz
  11. 6 listków pietruszka
Sposób przygotowania:
1. Za pomocą pędzelka, każdą foremkę nasmaruj roztopionym masłem.
2. Do każdej foremki nałóż po jednej łyżeczce czerwonej cebuli, szynki, pomidora, szczypiorku i startego żółtego sera.
3. Do miski włóż 4 rozbite jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie rozmieszaj.
4. Miksturę z jajek i przypraw równomiernie rozlej do 6 foremek na muffinki.
5. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 15 minut.
6. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika. Przełóż jajecznicę z foremek na talerz. Każde serduszko udekoruj jednym listkiem pietruszki.
7. Przyjemnego śniadania!
Wybrane dla Ciebie
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Powtarzali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Powtarzali jedną odmianę
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Algierska zupa rozgrzeje jak szalona. Bez makaronu i ryżu, a syci na długo
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na maślane rogaliki. Wychodzą mięciutkie jak gąbeczka