Naleśniki z twarogiem i borówkami

Lubisz obiad na słodko? Jeśli tak, naleśniki z twarogiem i borówkami sprawdzą się w tej roli doskonale. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu pysznych naleśników pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

Nadzienie

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 1 szt. jajko
  3. 2 łyżki budyń waniliowy
  4. 10 g cukier waniliowy

Naleśniki

  1. 1 szkl. mleko
  2. 1 szkl. woda
  3. 1/3 szkl. olej roślinny
  4. 2 szt. jajka
  5. 3/4 szkl. mąka

Dodatki

  1. 200 g śmietana 18%
  2. 3 łyżki cukier
  3. 1/4 szkl. roztopione masło
  4. 200 g borówki amerykańskie

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu użyj blendera i połącz w nim: wodę, mleko, olej, jajka i mąkę.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.

Obrazek
Smażenie naleśników - Pyszności

3. Teraz czas na farsz. Aby go przygotować, połącz ze sobą: ser twarogowy, jajko, budyń i cukier waniliowy.

Obrazek

4. Umieść powstałą mieszankę na środku naleśnika i zwiń w rulon.

Obrazek

5. Teraz ułóż naleśniki w formie do pieczenia i posmaruj je roztopionym masłem. Następnie wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Gotowe naleśniki polej miksem śmietanki i cukru. Udekoruj dodatkowo świeżymi borówkami. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą